2017-01-24 1280 浏览
今日行完大东山,脚仔软住揾食!🚶🏽‍♀️🚶🏽🚶🏽‍♀️🚶🏽🚶🏼‍♀️🚶🏻‍♀️完全系一枱饥民嚟到暌记,只用左一个钟丧叫丧食🐷,非常尽情。好彩系平日,唔需要多等位,如果周末呢度就有排等!暌记绝对食得尽情过九龙城果两间老店,食物质素亦唔会比佢地差,喜欢打冷的朋友要试一试!只求实际不重装潢的挂墙餐牌,全部都几廿蚊货仔,抵食!呢度好街坊好地道,位置其实系垃圾房隔离(虽然系咁但系店内冇臭味,而且清洁),高贵嘅人就唔好去!呢度厨房同上菜都好快,啲阿姐又好好,我哋跌咗筷子,又或者要多两支匙,阿姐好爽帮我地攞,而且仲已经用滚水冲过了!储胆固醇最佳食物🐙🐙,一次半次唔紧要啦!大大碟!可惜鹅肠多过墨鱼片吖!Oh!Baby,d汁汁太咸了!哗😮!你睇你睇!鹅片几油润!又唔会一层肥皮喺度,我唔多like鹅嘅都食咗旧,绝对冇酥味!下面垫住油豆腐,我就食得最多啦😬!一样系呢啲卤水汁太咸!呢碟四宝分别有芋头、墨鱼、糯米,另外一款系咩就唔记得,但系我为留肚,只系食咗我最喜欢嘅墨鱼,好味道!多墨鱼🐙🐙!但留意多人先好叫呢碟,真系少吃多滋味;多吃好肥腻!好滞吓!炸大肠,望个样都知好味啦,炸得透,好脆口,一啲都冇难闻嘅味道。炸蚝饼,

只求实际不重装潢的挂墙餐牌,全部都几廿蚊货仔,抵食
墨鱼并鹅肠
鹅片
四宝拼盘

炸蚝饼,真系离晒大谱!d蚝多到唔合理
,佢仲要唔会一啖油咁㖞!一啲都唔油腻!最重要系$55咋🙀!!但系小心个鱼露,又系劲咸
,唔好中伏,宁愿唔好点,就咁食,都好够味!
炸大肠、蚝饼
叫咗酱肉,就配一个白粥。捞埋嚟食个原理都系一碟劲咸嘅嘢配白粥就好容易入口!我觉得呢碟野最啱老人家食,因为入面有菜埔呀、豆腐干呀、花生呀…即刻令我联想到40年后嘅自己👵🏾!
如果有叫啤酒🍺,食下都无妨!否则就唔食都唔可惜
酱肉
鹅翼并鹅掌,好入味
,就咁食都可以食好几旧,停唔到口,其实如果买返屋企食,睇电视📺、饮啤酒🍻,正到无朋友

虾枣,其实即系虾丸🍤,同去饮宴食𠮶只蟹钳差唔多口感差唔多味道,但系就好大粒🔴,仲要热辣辣🔴!食时小心辣亲个咀
鹅翼并鹅掌、虾枣
今日冇乌头🐳就叫咗细条大眼鸡🐟,我唔钟意食鱼,唔觉得特别好食,好似冇乜味,但啲肉系好实净!喜欢食鱼嘅朋友就真系不停咁夹
!可能好食挂!个豆酱,真系真系唔好乱点,超级超级咸
大眼鸡
苦瓜排骨汤,啲苦瓜大嚿大嚿咁,一啲都唔小家,但多人食就分唔匀啦!见到啲排骨好多都系软骨位置,其实可以食晒落肚😏😏!
咸肉炒韭菜花,𠮶啲咸肉真系顶呱呱
,一啲都唔油腻,而且佢系煎到两面金黄色、好香口、好干身先再同韭菜花一齐炒,好好味,呢个看似普通但绝对要食
咸肉炒韭菜花、苦瓜排骨汤
我之前一路都话咸
,但公平D讲,佢啲𩠌系唔咸嘅,只系所有汁所有酱都劲咸,无必要就唔好点!

俾心机望吓张单,除咗个鱼之外,根本样样都系平到笑
,唔使出粮都可以去食大餐
!6个饥民都系$1000
2017-01-09
墨鱼并鹅肠
鹅片
炸大肠、蚝饼
鹅翼并鹅掌、虾枣
咸肉炒韭菜花、苦瓜排骨汤
  • 咩肉炒韭菜花、苦瓜排骨汤
  • 鹅翼、虾枣
  • 大眼鸡