2020-09-19
旺角弥敦道726号近乎成座楼都系餐厅食肆,今日就去咗1楼嘅面面食鱼面鱼乌冬。下昼去食就最抵食,因为除咗午市唔使加一之外,餐牌小食仲有8折优惠,真系平靓正嘅选择。讲返今日食咗嘅嘢先:西班牙烟熏黑毛猪鱼香麻辣汤鱼面望落成个汤红卜卜,好惊好辣?唔食得好辣嘅朋友唔使担心,而钟意食辣嘅朋友就可以会觉得唔够辣喇。辣度唔算太高,但好香辣味。鱼面非常弹牙,好香鱼味好好食。西班牙烟熏黑毛猪烟熏味强烈,肉质结实有口感。野菜本菇安格斯牛肉定食安格斯牛肉片好香牛肉味,野菜本菇同埋豆腐,再加埋个甜豉油汤,成个感觉好似寿喜烧。鱼乌冬鱼肉同面粉嘅比例系50/50,所以相比起鱼面、鱼乌冬比较腍身、不过口感亦接近返乌冬。加多$20可以追加一个花胶浓鱼汤,配合返个乌冬,真系好正。小食八折优惠,当然唔可以错过啦。今日就点咗两客小食鱼皮饺子配柚子汁鱼皮令饺子口感非常弹牙,配上柚子汁同蟹籽,三者非常夹,口味清新开胃。不过依个一定要趁热食,因为放得太耐,饺子就会收干水份,饺子鱼皮就会变硬。大家记住要趁热食呀。明太子鸡翼一客三只嘅明太子酿鸡翼,炸得香脆可口,配合埋明太子,够哂惹味。午餐全部都有跟前菜。前菜有胡麻酱海带、甜紫薯同埋柚
西班牙烟熏黑毛猪鱼香麻辣汤鱼面
西班牙烟熏黑毛猪鱼香麻辣汤鱼面
鱼香麻辣汤鱼面
西班牙烟熏黑毛猪
野菜本菇安格斯牛肉定食
小食八折优惠,当然唔可以错过啦。今日就点咗两客小食
鱼皮饺子配柚子汁
鱼皮饺子配柚子汁
明太子鸡翼
午餐全部都有跟前菜。前菜有胡麻酱海带、甜紫薯同埋柚子汁萝卜。餐饮可以加钱转特饮。
班兰咖啡味道出众,咖啡饮到尾,即使已经微暖,班兰味依然无减。焦糖海盐咖啡亦都唔错,焦糖同海盐比例调配得好好。
班兰咖嘛
冻焦糖海盐咖啡