2022-10-01
好耐无嚟龙凤号啦🤗早排同朋友讲起 有啲挂住 所以就约埋一齐嚟食 质素都系冇变 同以前一样咁好食🥢难怪一直咁受欢迎我钟意呢度啲嘢食 全部可以单点 价钱又唔贵 可以叫多几款嚟食😛坐低就用QR code落单喇▪️古早味鲁肉饭▫️惹味肉燥汤板条呢度嘅饭面望落细细碗 食落就发现都几有份量🍚招牌鲁肉饭用咗五花肉同肉粒 好足料 啖啖肉有口感 调味亦啱啱好 浓郁但唔会太咸 啲汁足够拌匀成碗饭🐷而汤板条系我至钟意嘅阔身嘅面条 拌有肉燥同香葱+蒜泥 食落够晒香▪️黄金香酥排骨好大块排骨啊😍炸得几靓 唔会太油腻 外皮够薄够酥脆 成块得一条大骨 所以都系啖啖肉 即叫堲炸 上枱时热辣辣仲好juicy▫️台式烤香肠比想像中大份 坊间一份多数只得一条肠切片🥓呢度一定唔止 仲好有诚意配埋蒜蒜 跟足台湾正宗做法 口味够晒地道▪️酱烧茄子色香味俱全🍆茄子软稔 配埋面头嘅肉碎同酱油 她逽味▫️阿里山乌龙茶▪️珍珠奶茶饮品系店舖每日鲜制 乌龙茶嘅茶味香而不涩☕️珍珠奶茶选用燕麦奶 唔会太甜 珍珠亦都好烟靭🧋
▪️古早味鲁肉饭
▫️惹味肉燥汤板条