经过天后发现一间东南亚风味汉堡包小店好似几正就入去试下,呢间好堡包店除咗有汉堡包之外仲有饭𠮶啲食好神奇😂现场得一张枱可以坐其余地方坐低食野,所以通常啲人嚟都系买外卖返去食,可以用QR code落单,呢间汉堡包可以选择三款大细,最大𠮶个份量有两个汉堡包咁大真系大到黐线😂全部面包都系自家烘焙,仲要面包嘅外型系用水滴形状独家嘅标志,用料十足,仲有依家做紧一月限定套餐可以选择四至六个小型汉堡包套餐,仲可以选择唔同酱料,呢度最出名嘅酱料全部都系自家制,店主坚持人手将材料磨成粉再制造酱料,同出边嘅机器做争好远,所以佢都有八款酱料俾你选择,其中三样要加$3一款但都好值得推荐👍🏻店舖主打除咗汉堡包之外,仲有印尼手打面,店主话每日最多15份,因为都系用人手制造工序繁覆所以都好多人会选择,饮品方面推荐热情果茶同埋苹果茶两款都好清新唔甜都好饮👍🏻我选择咗巨型吉列猪肉汉堡:$81呢个汉堡包极度之大,估唔到份量咁大仲大过只手掌🖐🏻同埋店主有一个挑战,6分钟之内食晒会送多一个大嘅汉堡包,汉堡包用料十足,入边有四块厚身吉列猪扒,吉列猪扒超厚切好满足,面包都好厚身食落去都有好饱嘅感觉😂个包食到一半已经好饱,如果抵食嘅
我选择咗巨型吉列猪肉汉堡:$81
呢个汉堡包极度之大,估唔到份量咁大仲大过只手掌🖐🏻同埋店主有一个挑战,6分钟之内食晒会送多一个大嘅汉堡包,汉堡包用料十足,入边有四块厚身吉列猪扒,吉列猪扒超厚切好满足,面包都好厚身食落去都有好饱嘅感觉😂个包食到一半已经好饱,如果抵食嘅人就可以选择,我建议一般人选择中size就OK唔好睇唔开拣最大😂
四款小型汉堡包🍔:$58
有两款牛肉汉堡包、一款炸吉列虾汉堡包、一款吉列猪扒汉堡包,牛肉都好好食好有牛味,而吉列虾反而仲好食,要配合西柚酱汁捞埋一齐食,更加抵食虾嘅鲜味,我会推荐呢款汉堡包👍🏻建议试埋巴东酱、参巴酱、青咖喱三款都好好食😋
水滴手打捞面:$58
呢款手打捞面系用人手制造,用咗八只鸭蛋加埋人手压制而成,所以面生活比较涩,同埋冇落水嘅原因只能做到捞面,食起上嚟比较有浓郁嘅蛋味同埋面身好易碎,配合自家制嘅辣酱食落更野味,不过有少少辣!份量亦都好十足👍🏻食个面都好饱。
印尼沙律:$39
印尼沙律用上青瓜同埋沙东加埋自家制嘅酱沟埋一齐,咸得来带有清甜嘅感觉,岩晒啲健身嘅人士食😃

⭐️「凡购买汉堡套餐+$1 换购指定迷利汉堡」
⭐️ 「全单85折」

📍地址:NUMBER 8 (大坑)
大坑铜锣湾道132-134号地舖
四款小型汉堡包🍔