2021-04-24 2350 浏览
同朋友想食日式放题又上年讲到今年都未食 最近上网睇到有人食过话唔错 价钱又平 选择又多 有晒日式放题基本有既野 之前同其他朋友食过以前觉得好好食既 反而质素系差左好多 所以见呢间既价钱平平地 又想食咁耐 就约朋友去试下啦 我地系星期五夜晚食 都惊会太多人 所以就打去book位先系旺角站一出Mtr既E1出口搭lift上去就系 好近好方便 唔会话难揾 入去个阵 店员问我地想食到7点定7点半 食到7点就$175加一 食到7点半就$185加一 行入去个阵见到外面有自助吧 有少量热食 有炸鸡 小丸子 葡挞 仲有啲前菜 有青口 蚬 虾 螺肉 另外有好多唔同款式既饮品 有好多选择 仲有个甜品柜同埋雪糕柜 有好多细细件既甜品 一条条既雪条 一杯杯既雪糕 我地净系拎左少少热食既炸鸡同小丸子 炸鸡就麻麻地 成旧粉咁 可以唔洗试 小丸子就唔错 正常味 餐厅系用QR Code落单 我地一次过叫晒想食既野 一次过黎晒可以慢慢食 落左单之后 上菜既速度系好快 好快已经黎齐晒 刺身款式有好多 平时食开放题基本有既都有齐晒 我地叫左三文鱼 带子 海螺片 北寄贝 虎虾同甜虾 全部刺身都好新鲜 好鲜甜 三文鱼仲要几厚身下

餐厅系用QR Code落单 我地一次过叫晒想食既野 一次过黎晒可以慢慢食 落左单之后 上菜既速度系好快 好快已经黎齐晒 刺身款式有好多 平时食开放题基本有既都有齐晒 我地叫左三文鱼 带子 海螺片 北寄贝 虎虾同甜虾 全部刺身都好新鲜 好鲜甜 三文鱼仲要几厚身下 啲刺身唔会话好细旧 唔新鲜 个份量仲会叫几多俾几多

炸物我地叫左芝麻鸡翼 紫心香芋丸 椒盐鸡软骨 仲有几款天妇罗 炸虾 蟹柳 南瓜 上到枱全部都系热辣辣 岩岩整起 最好食系芝麻鸡翼 炸到金黄色 食落香脆 紫心香芋丸都好好食 入面系香芋泥咁 食落甜甜地 椒盐鸡软骨同天妇罗就正正常常

一品料理我地叫左铁板香蒜炒牛柳粒 豉椒炒蚬 蒲烧鳗鱼 黄金焗带子 蜜糖酱烧鸡翼 盐烧海虾 烧有机新鲜菠萝 酱烧鸡肉大葱串 我地觉得牛柳粒炒得太过硬身 咬都咬唔到 黄金焗带子好香蒜蓉牛油味 带子都几大粒 盐烧海虾烧到好好味 食落咸咸地 只虾好弹牙 烧有机新鲜菠萝食到好多汁好鲜甜 最有惊喜系个酱烧鸡肉大葱串 系一串入面有三旧鸡肉三旧洋葱咁 个汁食落甜甜地 鸡肉又好好味

最后仲会一人有一杯哈根大师既雪糕 有两款口味 士多啤梨同曲奇

整体黎讲 环境唔错 坐得几舒服 又近地铁站 唔洗行好远 价钱合理 两个人食五点半到七点半埋单计埋加一都系每人200蚊 好抵食 食物又多选择又高质 上菜速度又快 值得一试

刺身
盐烧海虾