2024-05-09 555 浏览
今日特登去「姨妈」家私买个柜仔同厨房用具,完成任务正直午餐时间,梗系要医下个肚,当然「姨妈」入面都有嘢食,但我个人觉得真系嘛嘛,上次嚟「探路」,记得个food court 有日本面食,今次嘅然再嚟呢度,点都要试吓。间嘢好似叫乐拉面~柯打咗一个~樱海老拉面 另一个~赤猫(辛辣)小食~铁板薄牛舌片同,唐扬鱿鱼须樱海老依个系有好多樱花虾(目测起码3-4汤匙份量)加龙虾汤,木耳同葱花,当然仲有几片叉烧同流心蛋,樱花虾加上龙虾汤二样嘢捞埋一齐~饮啖汤先,浓郁嘅「虾」味道冲击味蕾,喺你嘅口入面一路冲到上脑~正!叉烧亦都系中上水准,呢碗面整体对得住呢个价钱,当然如果叉烧多一二片就更加完美。😋另一样铁板牛舌片~此终系小食份量唔会太多,呢味反而有惊喜~好嫩滑同口感很好,我会建议食咗呢个先,因为铁板此终系热,所以耐咗牛舌会「鞋」,效果会差少少。鱿鱼须~唔知系咪炸㶶咗小小,所以有小小苦。至于另一碗面,我无偷食,所以唔知点,但另一半话味道不错~至小佢其实唔食猪肉都清晒啲叉烧🤫,咁味道应该算不错吧😅。
间嘢好似叫乐拉面~
柯打咗一个~樱海老拉面
另一个~赤猫(辛辣)
小食~铁板薄牛舌片同,唐扬鱿鱼须

2024-05-09
  • 樱花虾龙虾汤拉面