(非会员)
2008-11-22 58 浏览
都有成一年冇去大班买面包, 最近因为又食厌香港仔的圣安娜, 凯施, 所以去大班望下.摩卡包, 炭烧咖啡包, 蓝苺提子包: $6, 大大个的家庭包, 好抵食. 虽然里面冇馅, 但个包好软熟, keep到第二日食都ok! 摩卡包, 炭烧咖啡包好浓咖啡味, 而蓝苺提子包就好香蓝苺味.芝士乳酪包: 上面是鲜奶球的面, 有几粒朱古力粒点缀, 里面的馅是酸酸的乳酪. 我通常会自己再搽上蓝苺酱, 好match! 现在特价$4.5.吞拿鱼包: 现在都系做紧特价$4.5. 里面的吞拿鱼冇沟沙津酱, 啖啖都食到真材实料, 而且仲加左旦白粒.焗吞拿鱼软包: 相反, 我有一次食上面铺料的"焗吞拿鱼软包"就真系失望, 上面的吞拿鱼酱是沟了沙津酱和薯仔粒的. 夹的时候觉得好多料铺在上面, 但问题系食的时候, 才发觉上面的料实情系好薄, 而且沙津酱多到死, 反而得两三粒吞拿鱼碎. 或者师傅搽酱唔平均吧! 只好当我当日唔好彩! 这样的质素下, $7就真系唔值. 不过, 总体, 大班的包都做得好软熟, keep 耐左都ok!不过,

不过,