2017-06-21
由细搬屋搬到大,荃湾、铜锣湾、油尖旺通通都住过,早几年搬埋过黎九龙东。基本上同屋企人出街食饭,十有九之都会过黎荷里活广场。系荷里活广场想食晚饭,一定要早,唔系度度都满座,等位等好耐。我地六点几就系商场入面游荡,见到呢间full house kitchen。新开张,门面装修十分可爱,好似复活节咁样。最可爱系门外仲有一个位置系专卖鸡蛋仔,仲有多款不同合味选择。商场入面有鸡蛋仔卖实在少有,系呢一区亦算系独市生意。入到去先知呢度原来主打星马fushion菜。两个人叫左个set dinner($188, 加一),都算系几多野几抵食。我地拣左烟三文鱼凯撒沙律,沙律几新鲜,而且上面嘅三文鱼份量亦唔少。其实仲有蘑菇汤但无影相,蘑菇汤味道香浓。主菜可以八拣二,我地拣左东南亚风味拼盘同马拉盏茄子肉碎炆米。虽然系二人餐,但拼盘每款食物有三旧,又几抵食。拼盘包括有蔗虾、金丝虾卷同鱼饼。金丝虾卷炸得香脆又唔油腻。无论鱼饼定蔗虾都做到弹牙口感,各自配上柠檬叶同甘蔗,更有风味。马拉盏茄子肉碎炆米亦都几特别,睇落可能以为系鱼香茄子炆米,但食落就知道呢度所用嘅酱料系东南亚风味。米粉吸收哂啲酱汁,马拉盏有少少辣,食落更加
马拉盏茄子肉碎炆米亦都几特别,睇落可能以为系鱼香茄子炆米,但食落就知道呢度所用嘅酱料系东南亚风味。米粉吸收哂啲酱汁,马拉盏有少少辣,食落更加惹味。
点品有两款,我嘅系热情果蛋糕,卖相精致,有香浓热情果味。
饮品方面,卖相都好可爱。用一块厚木盖住热茶,又可以用黎做杯垫。食得饱饱地,饮返杯热洛神花茶,酸酸甜甜用黎清清味蕾又解滞。