2021-08-22
曾几何时依度嘅猪手面及第粥真系好好食…又想当年,我仲记得系土瓜湾返工,夜晚11点几先收,每次经过依度都好鬼多人好热闹,呀叔呀婆,大吵大闹,气氛好好。有次我唔系太饿,叫左碗猪手面,食完仲想再食,再叫多碗及弟粥,正,饱肚食都觉得好味,应该就真系好好味。今次我同Mcdull 咁啱经过依度,虽然新装修咗,但我都系叫翻同样嘅野食,缅怀一下。猪手面 $35猪手都几大只,几软林林,肉质偏甜,都应该加咗好多糖去腌制,猪手嘅味道算正常;面都正常,冇特别;但个汤真系唔得,超咸,咸到我依个咸虫都觉得咸,我最后尾几啖面都食唔落,真系👋 许荣记嘅猪手高质好多。及第粥 $35唉,佢嘅粥底偏咸,猪润带少少苦,失望,真系👋将军澳/康城嘅誉居高质好多。食完都几失望下。如果我唔系翻兜再食,可能我个脑净系记得当时有几咁好食……唉😮💨Mcmug综合评分:4/10,害我个美好回忆被幻灭-0.5分,3.5/10Mcdull 综合评分: 6/10, 细铺头来讲食材算不错,虽然整体咸咗少少。韭黄都炒得几好味呀。
猪手面 $35
许荣记嘅猪手高质好多。
及第粥 $35
唉,佢嘅粥底偏咸,猪润带少少苦,失望,真系👋
将军澳/康城嘅誉居高质好多。