2022-06-26 117 浏览
相信今次介绍呢间位于屯门嘅米线店应该好多人都有食过,就系「云川烧」啦。作为屯门名物,喺店舖出边已经闻到好香。我同朋友各自叫咗一碗米线,再加左一份手撕鸡。我叫咗烧猪颈肉猪骨汤红薯粉。佢哋嘅猪颈肉系切丝,唔系一块块嘅,食起上嚟真系好方便,口感烟韧弹牙,而且腌得好够味,真系一定要试。朋友叫嘅系香茅猪扒鱼汤红薯粉。同朋友交换咗啲猪扒嚟试,咬落去肉质鲜嫩,完全冇痴牙。鱼汤够晒清甜,如果唔钟意太重口味嘅话可以试下呢度嘅鱼汤。红薯粉方面,佢哋煮得啱啱好,保留到红薯粉嘅烟烟韧韧,但系又唔会好似咬极都唔断𠮶啲橡筋咁,食得太多米线嘅话真系要试吓食红薯粉。手撕鸡方面,份量以小食嚟讲都几足料,本身已经用少少麻油捞匀咗,洒埋黑白芝麻,已经好够香,再点埋麻酱,就更加够味。大家有机会去屯门一定要嚟呢间云川烧,性价比极高,大推。

大家有机会去屯门一定要嚟呢间云川烧,性价比极高,大推。