2018-04-24 230 浏览
呢间泰国菜经朋友介绍食过之后就变咗泰国菜饭堂;呢间喺富豪隔壁弯位前小小,门口好细小店feel,要好留心先揾到个门口仔。P.S 店员话老板有时朝突然决定今日唔开门,大家记得朝早打去问一问。首先,生虾系必叫的。三人食两碟😍🤟🏻easy汁清哂,同区唔系间间炸埋虾头、生虾肉爽,虾头炸到好香口,唔错,但系生虾汁未系最好,整体唔错!之后就系蛳蚶啦!去亲泰国都必食,黎呢度必叫,但一放底就要尽快食喇,放耐左会腥。佢灼到时间岩岩好,肉滑鲜甜,点汁真心正。再叫,就紧系叫蛋白咖哩鸡,老实说,鸡唔好食,啲汁先系主角,大家去除左鸡,可试其他,啲汁好食到可叫白饭捞😍由于想食既野太多,我地都唔敢叫饭,叫左客蒜蓉包,包边脆,中间蒜味香;沾咖哩汁好好食!最后叫多个炒菜,但始终都唔够泰国个边好镬气,但味道都唔错,炒得香唔算好辣😃三个人$600几埋单,每人$2XX,又好味又饱,好过去食放题😂😂😂😂

生虾

蛳蚶