2019-03-20 108 浏览
铜锣湾真系一个好多野食,今日又被介绍佐一间新野啦。约佐朋友系铜锣湾B出口等,一出去就问下朋友远唔远GA,因为好肚饿,点知佢望一望我,话。。"到啦"原来真系好近,就系B出口隔离,系永光商业大厦有个入口落地库,好有日式风味,店名叫 三川居酒屋入到黎已经好好FEEL,真系十足十去佐日本居酒屋咁,木制装潢,日式摆设,加上又落佐一层,即刻就好似远离铜锣湾去佐日本咁望下餐牌,岩啦,太耐无食过日式冷乌冬,即刻叫佐个冷稻庭乌冬,再点佐个卖相同个名都好劲既"火之梦寿司山"。倾佐一阵计,好快就上菜啦,先黎系个火之梦寿司山真系超级大碟,好厚料,有吞拿鱼蓉、鱼籽、蟹肉仲有我最爱既海胆啊以呢个价钱148 真系坚抵食厚厚既吞鱼蓉另一边就系一大堆既蟹肉顶就舖佐一层海胆,再用鱼籽系面,真系唔瓜得叫寿司山拆开一件件食,真系食完呢碟都9成饱啦好快个稻庭乌冬就上啦,卖相好正先将葱花放入木鱼汁,再夹一束乌冬沾上汁放入口,正啊乌冬好幼滑,带有淡淡既小麦味道,直头好似直接滑入喉咙咁啊食下食下见旁边餐枱点佐好多串烧食,本来都想叫,但系真系好饱了,决定佐下次黎都要试下佢既串烧

倾佐一阵计,好快就上菜啦,先黎系个火之梦寿司
火之梦寿司山
以呢个价钱148 真系坚抵食
厚厚既吞鱼蓉
另一边就系一大堆既蟹肉
顶就舖佐一层海胆,再用鱼籽系面,真系唔瓜得叫寿司
拆开一件件食,真系食完呢碟都9成饱啦
好快个稻庭乌冬就上啦,卖相好正
冷稻庭乌冬
先将葱花放入木鱼汁,再夹一束乌冬沾上汁放入口,正啊
乌冬好幼滑,带有淡淡既小麦味道,直头好似直接滑入喉咙咁啊

火之梦寿司山
冷稻庭乌冬