2007-06-29
㖊日同朋友系太子饮完happy hour, 就一齐转出街口揾地方食晚饭, 又唔想去丽都酒楼, 好彩比我见到呢间酒家o既招牌, 我对这些酒家一般都比较有好感, 绝不交行货, 果然无错!星期四晚8:30后去到, 居然无乜人, 唔通过晒晚巿时间!只见有一围大客食海鲜, 另外一边就间了大房作麻雀耍乐! 我们一行3人乖乖坐低, 大家都急不及待各自点了一款𩠌....1) 金菇肥牛煲: 上枱吓一跳, 个煲真系几大, 唔系一般日本城卖$10个的瓦煲, 十分足份量, 可惜肥牛不是靓货, 较赵口! 非常浓烈花生酱味道, 如放多些菠萝味冲淡中和番,味道更加好!2) 腐乳炒通菜: 幼款通菜, 又系够大碟, 我自己就嫌腐乳味唔够重, 但都几好味!3)罗汉斋烧豆腐: 落足料, 有好多款菇,豆腐够滑又够热, 食落辣口, 又有菜心垫底, 正!饭后还有糖水及西瓜送! 现在系旺角同太子能够揾到达咁舒服唔嘈又唔多人, 又唔太偏离闹巿o既地方食餐\饭, 真系好难呀! 埋单仲觉得物超所值! 共$180! 大排档都唔得啦!