2015-03-23 208 浏览
由几年前已经好钟意系呢到食饭,因为价钱唔算贵,地方大唔使点等位,食物质素仲相当高。但自从大概一年前搬左去现址之后,铺面细左好多,等位情况就时常都出现。今次系我第一次买外卖番屋企食,之前一直都系堂食既。今次买左一人套餐($55),包括一个菜,一个去骨海南鸡饭,同埋餐饮。生菜既份量都相当多,一路食个海南鸡饭配埋个生菜都几解滞。相对于净嗌一个海南鸡饭,有埋菜同野饮既餐都只系加$10,所以都几抵既。而个海南鸡饭就系去哂骨既,啲鸡肉好滑,去左骨啖啖肉食起黎好方便,鸡皮都唔会太油,平时唔食鸡皮既我都忍唔住食左两啖。但唔知系咪因为外卖,个饭就硬左少少,无论系油饭定白饭都比较硬,但份量都几多既。重点系𠮶三个酱,一个葱油,一个酱油,一个甜酸酱。呢个饭既重点就系个酱到,好香,无论系点鸡定捞饭都十分之惹味,唯一缺点就系外卖俾酱既份量太少啦,如果堂食的话食完可以要员工再加俾你。呢个饭趁热辣辣食会好食好多,外卖都真系差啲,建议堂食会比较好 。环境方面,餐厅系用快餐店形式,地方细细比较迫夹,同埋系会搭台既。

一人份量既菜,都几多架!
海南鸡配油饭
海南鸡配白饭
2015-03-20
10 分钟 (外卖自取)