2020-09-30
今日想好好浪漫下,预祝下生日先😆所以来咗呢间人哋话好好气氛嘅西餐厅,餐厅分开咗两边,一边系型格高档路线,一边系打卡热点,但今次坐唔到打卡位,净系可以望住🤣职员推介咗两款佢哋自创西瓜菜色,虽然觉得用西瓜来做料理有啲难接受但我哋都叫左款来试下,好难想像,烧猪腩伴烤西瓜三文治$108,佢系以一层烤西瓜同一层烧猪腩肉咁间隔住,共有4层,以为熟咗嘅西瓜会好淋口感好怪,但原来一啲都唔会,出奇咁仲有口感,而且同腩肉好夹,可以减少咗腩肉嘅油腻👍🏻西餐点可以少咗牛扒呢,澳洲M5和牛肩肉伴法式忌廉焗薯$398,五成熟嘅牛扒系最吸引,牛扒表面有少少调味就咁食都好出色,👍🏻👍🏻唔驶加任何酱汁都无问题,粉嫩嘅肉质好易入口😋仲要好细心咁帮你切开咗一片片!隔离放咗一个长方形立体初时唔知系咩,望返餐牌先觉得系焗薯,但点解会系长方形呢,怀住呢个好奇个心切开咗试咁啖,真系焗薯仲要做到千层咁嘅效果,而最最值得一提系焗薯仲系爽口嘅,真系好特别!嘢饮方面叫左杯无酒精嘅特色嘢饮 Lips of an Angle 三四款嘅果汁再加梳打水,最特别系杯出面痴咗一排S形嘅玫瑰花每饮一啖都可以闻到玫瑰花味,真系好特别!最后ending 当
最后ending 当然要叫个甜品啦!
西班牙油炸鬼配朱古力酱及云尼拿雪糕$88
新鲜即炸嘅油炸鬼淋上一层糖霜,外面脆内里好松软,每一啖都点下朱古力酱真系正👍🏻👍🏻👍🏻
真心无来错!😊