2018-04-29 118 浏览
同朋友去大角咀谂住揾间火锅店打边炉,见到呢间财记又有刺身食,所以就入去试吓入面装修都几靓,又光猛又新净,首先我点咗个酸菜鲩鱼锅,因为见几特别所以试吓个锅嚟到,紧系饮啖汤试吓味先啦,果然无嗌错,真系好好味,而且好特别,朋友就点咗个活赤背刺身虽然我冇试过,但睇个卖相都好靓仔,朋友话好新鲜,好好味,之后我哋就点左几个𩠌本地手切肥牛,我地点左个大嘅,分量真系唔少,争啲食唔晒,而且好有牛肉味美国桶蚝,佢真系好多好似手掌咁大,而且滚完唔会缩水,值得推介之后再点左个手打墨鱼丸、炸鱼皮同埋西洋菜,墨鱼丸滚完都好爽口,炸鱼皮又趣仆仆,西洋菜亦都好新鲜,唔好睇落好少野,其实佢每一样野都好大份量,我哋两个人差啲食唔晒
2018-04-20
  • 酸菜鲩鱼锅,美国桶蚝