2024-03-29
夜晚同老公一齐撑枱脚食饭,呢一间酒楼之前都有食过,整体的感觉都很好,所以又再次encore了。今次发现原来夜晚食饭都唔单止有小菜主食,仲有点心食(´・ω・`)主食就叫咗芝士龙虾伊面,成个伊面都布满咗芝士汁(*´ω`*) 真系超级满足,龙虾都好容易剥壳,龙虾配伊面再加上芝士酱汁真系冇得顶,完美的组合!两个人食都几饱下,建议四个人以上先好叫呢一个(╹◡╹)♡芝士龙虾伊面系一种非常美味嘅菜式🍜,佢嘅味道非常正面👍🏻,令人食唔停口。龙虾肉质鲜嫩多汁🦞,带有一种自然嘅海鲜鲜味,同时芝士酱汁🧀嘅浓郁香气亦非常吸引,令人嘅味蕾瞬间被征服。伊面🍝嘅口感滑润,同龙虾同芝士酱汁完美融合,令人嘅味觉得到极致嘅满足。食呢款芝士龙虾伊面🍽️嘅时候,可以感受到龙虾肉嘅鲜甜🦐同芝士酱汁嘅浓郁完美结合,令人难以抗拒。食落口嘅时候,会感受到伊面嘅弹性同埋芝士嘅柔滑👅,加上龙虾嘅鲜味,真系一个非常难忘嘅美食体验。总括来讲📝,芝士龙虾伊面嘅味道绝对可以令人食指大动,而且食完之后仲会令人回味无穷🤤。如果你系一个爱吃美食嘅人,一定唔可以错过呢个菜式🍴,一试难忘嘅味道,一定会令你爱上佢。点心方面就叫咗三个,包括蟹籽烧卖皇,潮州粉粿
点心方面就叫咗三个,包括蟹籽烧卖皇,潮州粉粿同香煎萝卜糕٩(๑❛ᴗ❛๑)۶烧卖就正正常常,没有太大的特别,但系就有大大粒虾肉系入边。粉粿都大粒的同足料又冇爆皮。最后萝卜糕煎得好香,仲食到一丝丝的萝卜仲有腊肉ʕ•ᴥ•ʔ