2017-01-24
同几个朋友行完年宵 就去左呢间餐厅度食今晚既晚饭小食呀 沙律呀 呢D开胃前菜对于我地几个黎讲真系必食必叫既食物前菜 我地叫左3样烟三文鱼凯撒沙律份量方面唔需要担心 好足够而出面既沙律一般可能得一两块三烟花文鱼 但系呢间真系唔会吝啬真系好正水牛城鸡翼非常香脆 煎得刚刚好 冇骨肉分离既同时 色泽都唔错五香炸薯角摆上枱仲系热辣辣 岩岩炸起 怕热气既 可以等一等先食 (当然正常人系唔会忍倒口)主菜方面 我地一共叫左 一个意大利饭 一个意粉 同埋一个PIZZA黑松露菌杂姑薄饼都系个句 黑松露配搭落去大部分送菜都会有正面既效果而眼前呢个PIZZA都唔例外 重点系 佢有好多芝士好正呀!龙虾忌廉汁煮海鲜意大利饭意大利饭咬口刚刚好 唔会太淋变左粥既感觉意式野菌海蚬意粉必食推介!!其实呢个意粉系我朋友叫 所以我原本都冇咩EXPECTATION点知一放落口 好好味 个汁好香浓唔知系咪因为太好食 4个人分一碟 暗地里我觉得唔系好够饮品方面 我地一共叫左3杯 总括黎讲 3杯都系有诚意 唔求奇既饮品好岩天寒地冻既时候饮 饮完暖笠笠蓝莓紫薯五壳拿铁玫瑰拿铁 (睇得又饮得)焦糖朱古力最后甜品 闻说系呢
前菜 我地叫左3样
烟三文鱼凯撒沙律 份量方面唔需要担心 好足够
真系好正
水牛城鸡翼 非常香脆 煎得刚刚好 冇骨肉分离既同时 色泽都唔错
五香炸薯角 摆上枱仲系热辣辣 岩岩炸起 怕热气既 可以等一等先食
(当然正常人系唔会忍倒口)
黑松露菌杂姑薄饼 都系个句 黑松露配搭落去大部分送菜都会有正面既效果
而眼前呢个PIZZA都唔例外 重点系 佢有好多芝士好正呀!
龙虾忌廉汁煮海鲜意大利饭 意大利饭咬口刚刚好 唔会太淋变左粥既感觉
意式野菌海蚬意粉 必食推介!!
点知一放落口 好好味 个汁好香浓
唔知系咪因为太好食 4个人分一碟 暗地里我觉得唔系好够
饮品方面 我地一共叫左3杯
总括黎讲 3杯都系有诚意 唔求奇既饮品
好岩天寒地冻既时候饮 饮完暖笠笠
蓝莓紫薯五壳拿铁 玫瑰拿铁 (睇得又饮得) 焦糖朱古力 最后 甜品 闻说系呢度既招牌
紫薯草莓松饼 如果想食就要预早DD叫 因为都要用D时间去整
每一旧热辣辣既松饼都注入左紫薯系入面 所以当配合埋顶顶个球雪燃
个口感真系不得了呀!