餐厅: 樂茶軒 (大館)
资讯:

爸爸食素,所以我经常都会揾啲高质嘅素食餐厅同佢食,今日就嚟大馆呢间乐茶轩同佢叹吓茶😎 呢度环境非常好,有分室外同室内嘅座位,今日我哋坐室外享受下阳光☀️🌟黑松露烧卖 $48 必食推介👍 完全唔似系素食,啖啖素肉好足料,黑松露味好出🥰🌟紫菜腐皮 $38腐皮同紫菜都好香,唔会食到成口油,好味👍🌟秘制豉油王炒面 $48分量十足,爽口弹牙,又唔会死咸👍🌟素芝士春卷 $42 春卷就食得多,加入芝士嘅素卷真系比较少食😆 添加左咸香,口感更丰富👍🌟孜然彩椒羊肉串 $58好特别嘅菜式🤩 爸爸话孜然味好香好突出,以为自己食紧真嘅羊肉串🤣 🌟海苔甘笋饺 $30饺皮好烟韧,甘笋馅料增加咗一份甘甜,好食👍🌟姜汁糕 $30超推介俾大家🤩 钟意食姜汁嘅朋友,一定唔可以错过,姜汁味劲浓🤩🌟珍选凤凰单欉 $108/壶呢度嘅茶真系好出色,爸爸拣咗呢一个乌龙茶, 有天然花果香,香气持久,润喉回甘👍🌟Beer Flight $98呢个茶啤tasting set 真系好正😎 我一早已经plan定一定要试😙 果然冇失望😆 总共有四杯唔同味道嘅茶啤,我最钟意就系玫瑰味,爸爸就钟意普洱茶啤😎 大家一定要试吓👍

🌟黑松露烧卖 $48
必食推介👍 完全唔似系素食,啖啖素肉好足料,黑松露味好出🥰

🌟紫菜腐皮 $38
腐皮同紫菜都好香,唔会食到成口油,好味👍

🌟秘制豉油王炒面 $48
分量十足,爽口弹牙,又唔会死咸👍

🌟素芝士春卷 $42

🌟孜然彩椒羊肉串 $58

🌟海苔甘笋饺 $30
饺皮好烟韧,甘笋馅料增加咗一份甘甜,好食👍

🌟姜汁糕 $30

🌟珍选凤凰单欉 $108/壶