2023-07-18
星期五夜晚,谂住快食之后行下街,就去咗food court ,scan枱上唧qr code就可以落单,几方便!天气热所以就拣咗呢间有凉面食,而且价钱都好抵跟住恶梦就开始,友人食嘅另一间烧味饭已经到咗一阵,我见咁耐都未有就出去问吓姐姐,开头阿姐用唔咸唔淡嘅广东话问我点咗啲咩,讲完俾佢听,佢就走去整其他嘢,咁我就继续企喺旁边等。前面拎完餐个女仔有礼貌地同姐姐讲,啲辣椒油冇哂,可唔可以fill啲出嚟俾佢毕,姐姐应完佢又继续做其他嘢,女仔过咗阵又再问阿姐,阿姐突然爆发,用普通话劲大声问佢到底想要乜嘢,话自己好忙好唔得闲招呼佢冇辣椒油呢啲咁小事😨个女仔都好无奈咁望咗我一眼,阿姐就呼喝叫女仔拎个碟俾佢装😨跟住阿姐就走去收钱,带住只蓝色手套收钱找钱,之后直接用同一对蓝色手套执凉面配料🤮面底,鸡丝,青瓜全部都用手拿🤮大佬呀,明白你好忙唔得闲换手套,咁你可以用钳仔夹食物🤮你咁样我同直接奶张银纸有乜分别🤮之后我当然都系被呼喝一轮先拎到我个餐,已经冇哂胃口,谂起啲银纸,再望下自己碗面🤮疫情虽然已经过去,但你做得饮食,仲要系open kitchen ,呢啲咁基本嘅门面嘢,你都做好少少吖,仲要不停俾你用普通话呼
天气热所以就拣咗呢间有凉面食,而且价钱都好抵
疫情虽然已经过去,但你做得饮食,仲要系open kitchen ,呢啲咁基本嘅门面嘢,你都做好少少吖,仲要不停俾你用普通话呼喝