2021-10-21 60 浏览
呢排天气影响心情,去到一豆花样样都好似好好味咁,就每款豆花黎一碗😌听到呢度,阿女已经开心晒😂,仲叫多碗芝麻糊同绿豆沙俾公公婆婆一齐食。仲要埋豆浆同腐乳,咁多豆品望见都开心😋最后8款豆花加2款糖水,10碗黎个豆腐花自助餐,打开晒黎想食边款就要边碗🤭。有豆腐花有冰糖、姜汁、桂花冰糖、薏米白果、花奶、红绿豆同埋黑芝麻。我自己就钟意桂花冰糖😍,淡淡既桂花香加清清地既甜味,班细就样样都话好味左沟右沟。而佢地既豆花豆味好香,好滑,囡囡话好似自己滑入个口咁添。🤣食完饮埋佢地既豆浆,冇糖岩晒公公,低糖就岩婆婆,而我就饮薏米,囡囡就燕麦,我地就交换饮,薏米就好好感,燕麦就香麦味。屋企人都大赞呢间豆制品好味👍,留返樽腐乳冬冬地整羊腩煲食。😂

外卖自取