2018-06-09
日本野真系百食不厌,同朋友两个人今次就拣咗尖沙咀二间炉端烧到一试成日听人话,食一间日本野嘅玉子烧,就试得出佢嘅真功夫,我哋嗌左名太子玉子烧,蛋煎得好滑,唔洗点样调味,配埋中间嘅明太子味道啱啱好之后就梗系叫我地最钟意食嘅海胆啦,其实价钱都算几平,佢虽然唔系话好creamy,但真系好鲜甜,依个价钱10分抵食黎之前已经见到有好多人食烧蟹盖,以前第一次系喺日本食,返嚟香港试咗几间都觉得食唔返𠮶个味道,依一间同日本既味道最接近!一人一个好味嘢食花多眼乱,唔想自己拣,所以就嗌咗寿司拼盘,最出色系吞拿鱼,肥美,入口即溶海胆忌廉蟹肉薯饼,蟹肉连埋薯仔炸,唔会话好肥腻,而且薯饼炸得啱啱好,外脆内软嗌多个鹅肝寿司,鹅肝切得唔会好厚,煎得好香口,一放入口即刻溶化依度仲有好多串烧选择添
依度仲有好多串烧选择添