2014-03-19
朋友忽然兴起话要食串烧,就近就拣左呢间去到既时候可以拣坐室内定室外,室外就吸烟区,咁我同朋友都唔食烟既,就拣左室内喇!闲话少说,因为肚饿,我地一坐低就开始TICK野食。香草牛油烧花甲佢既香草味好浓郁,同D牛油味都好夹,满意。食完个花甲一次过上左个5 combo:烧鸡肾、芝麻鸡翼、A4和牛牛柳粒、烧鳗鱼同埋巴西厚切牛舌。鸡肾一向系我至爱,呢度既鸡肾亦冇令我失望。芝麻鸡翼就系鸡翼带点芝麻香味,希望下次有机会试埋佢既麻辣鸡翼。A4和牛牛柳粒同鳗鱼都达到应有水准。反而有意外惊喜系巴西厚切牛舌。老实讲,见到佢厚切既外貌,我极度忧心佢既靭度。不过咬落去既第一啖呢个忧虑已经一扫而空未食完已经黎埋蒜烧烟肉卷,同埋蒜蓉烧扇贝呢对蒜烧孖宝,对于我呢种爱蒜之人就真系啱哂。不过我朋友就怕怕地太重蒜味既食物,扇贝佢都接受到。但烟肉卷佢就麻麻地,所以如果怕蒜味重,可以叫另一款蒜烧鸡脾菇烟肉卷。虽然都系蒜烧,但相对地冇咁多,加埋鸡脾菇少少爽口弹牙既质感都真系几好食。最后黎张大合照
闲话少说,因为肚饿,我地一坐低就开始TICK野食。
香草牛油烧花甲 佢既香草味好浓郁,同D牛油味都好夹,满意。
食完个花甲一次过上左个5 combo:烧鸡肾、芝麻鸡翼、A4和牛牛柳粒、烧鳗鱼同埋巴西厚切牛舌。 鸡肾一向系我至爱,呢度既鸡肾亦冇令我失望。
A4和牛牛柳粒同鳗鱼都达到应有水准。
反而有意外惊喜系巴西厚切牛舌。 老实讲,见到佢厚切既外貌,我极度忧心佢既靭度。不过咬落去既第一啖呢个忧虑已经一扫而空 未食完已经黎埋蒜烧烟肉卷,同埋蒜蓉烧扇贝 呢对蒜烧孖宝,对于我呢种爱蒜之人就真系啱哂。不过我朋友就怕怕地太重蒜味既食物,扇贝佢都接受到。
最后黎张大合照