2024-01-03 418 浏览
1月踏入2024年,最岩约身边朋友见面食饭,今次去左旺角小店,地址吾算难揾,餐厅吾大 ,但简洁干净。叫左两个套餐,一个小食同一个甜品❤️全部都系自家制,价钱都好大众,好有诚意嘅餐厅😝叫左忌廉汁腌肉,日本生鸡蛋手作阔面,留意番呢个餐只限堂食,可能因为有生鸡蛋关系🤭 所以上桌后要自己尽快捞匀,本身都已经好多汁好creamy,捞完后更增添一份蛋香,腌肉方面亦都好入味,肉质薄薄的吾会太厚,口感亦都吾会太韧,手作阔面都好弹牙,果然系餐厅嘅主打👍另一个就叫左个pizza,菠菜叶,车打芝士、马苏里拉芝士手作薄饼 ,size比想像中大份,皮属于系薄底,热辣辣食,食落口感非常柔软,加上满满嘅菠菜叶同芝士,浓浓芝士拉丝中带啲清新感觉烤焗芝士鸡块外层食落好香脆,温度仲系热辣辣,入面肉质都系好嫩焦糖脆脆蛋糕吾会太大份量,味道吾会太甜,但脆脆都算多,一啖蛋糕一啖焦糖脆脆👍随套餐付送有水果茶 ,淡淡嘅味道,吾会太甜

烤焗芝士鸡块
外层食落好香脆,温度仲系热辣辣,入面肉质都系好嫩

焦糖脆脆蛋糕

随套餐付送有水果茶 ,淡淡嘅味道,吾会太甜