2024-02-27 1776 浏览
米芝连推介煲仔饭<西环尝囍煲仔小菜>果然名不虚传,店内除左最有名嘅火山石炉煲仔饭,仲有好多小菜及点心选择。主要菜式当然系佢嘅驰名煲仔饭,佢哋嘅煲仔饭由传统口味嘅鸳鸯肠饭,白鳝饭到老板嘅创新口味都有,价格合理,适合一人一煲。由于自成一家嘅火山石炉,做到热力平均分怖,做到一层又厚又唔㶶底嘅饭焦,可知道食煲仔饭就系食饭焦!而最意想不到的是又脆又香嘅饭焦,饭粒仍然分明湿软,绝不干身我哋两个人另外叫左啫啫鸡煲同埋炒通菜,啫啫鸡煲仲有猪润做配料,火喉十足,食物品质高,自然想一食再食,但由于每张枱嘅用膳时间系90分钟,想再叫佢哋嘅点心都唔系好够时间,唯有下次再嚟啦。而要去「尝囍」.就必须要早啲黎排队喇,果日我哋大约6点半右到,大约等咗半个钟最后我哋叫咗一个排骨白鳝煲仔饭,啫啫鸡猪润煲同炒通菜三个𩠌。
米芝连推介煲仔饭
2024-01-27