2023-06-20
这边又有间唔错嘅餐厅比朋友发现,餐厅位于鸿图道75KOHO地下,如果比平时揾食路线感觉好似又远了点,但讲环境同气氛好有英伦feel,行远少少这里又确实值得行过来!餐厅内有靠窗边嘅梳化位置,同中间位置嘅长枱摆放,今晚同朋友就系座在窗旁梳化位置,软熟舒适,感觉好Chill!望望餐牌内有不同选择,小食就点了Turin Spicy Chicken Wings,个味同平时食开嘅水牛城鸡翼比较,唔算辣,鸡翼上每只都沾满个酱汁,非常入味之余,同埋一入口鸡肉同骨就已经分开,加埋个青柠汁,又系另一种口感!主食朋友就点了份Canada Pork Loin Rock,大大块猪扒,烧得刚好入口肉质松软,口感嫩滑,配埋个Wild berry Sauce入口,味道更佳,碟旁还配上了烟靭黑糯米饭外同烧木瓜件,制作用心配搭清新!我就要了份Hunter Breakfast,一碟内有看浓嘅黑松露炒蛋、煎得香口嘅烟肉、烧多汁香甜菠萝条,中间大大只嘅新鲜波特菇,肥厚多汁风味浓郁、Parma Ham,入口肉质柔软、甘甜芳香,夹埋块香脆法包片入口又系另一种食法!饮品就系要了杯Chocolate,朱古力味道十分香浓,唔会太甜,同今
饮品就系要了杯Chocolate,朱古力味道十分香浓,唔会太甜,同今晚食物十分配合!
最后加埋个Cream Brûlée甜品
上面由厨师烧得十分香脆焦糖面外,用匙羹轻轻敲碎焦糖衣,和下方绵柔的炖蛋一起送入口中,那甜蜜又丰富的口感真系十分令人回味!