2017-04-05
上次嚟开呢度,觉得门面几吸引,好似货柜咁样。于是今晚行完街专登过嚟试吓。入到去,原来几细㗎㖞,仲要得返一张二人台,好在咁啱另一台食完走人,否则真系担心张台放唔晒啲食物啊!晚餐menu有肉类意粉、汉堡、沙律、小食等,价钱都几相宜!香烤蜜糖鸡翼 ($35)表面香脆,好似叉烧咁有少少㶶边,咬开热辣辣,肉汁爆出嚟㗎,肉质仲好嫩滑添。虽然简单,但真系好好味,大人细路都好难抗拒!普罗旺斯慢煮猪脾仔配蕃茄酿意大利饭及焗香蒜 ($128)乜个卖相咁得意嘅?睇之前啲食评话食物微暖,但呢道菜出晒烟啊!3只猪脾仔非常非常淋,一切就骨肉分离,基本上唔用刀切都可以轻易地起晒啲肉出嚟,非常方便,冇牙婆都食到!蕃茄酿饭并唔新奇,但唔系好多地方会肯花心机去整,外形可爱酸甜开胃,饭粒软硬适中,芝士够晒多,不过味道会啖啲,所以配合番茄及甘笋杂菜酱汁一齐食就啱啱好喇!其实叫呢道菜完全系为咗𠮶粒蒜头,哈哈!果然冇令我失望,外皮好脆,蒜肉又软又香甜,其实佢先应该系呢道菜嘅主角啰!角落芝士燕麦汉堡(牛肉)配脆薯条及田园沙律 ($108)超大个嘅汉堡,睇到都有啲饱!啲Mozzarella芝士好慷慨,跌晒出嚟㗎。个燕麦面包外层微㶶但
超大个嘅汉堡,睇到都有啲饱!啲Mozzarella芝士好慷慨,跌晒出嚟㗎。个燕麦面包外层微㶶但入面松软,口感非常好;牛肉超嫩滑,一啲都唔觉鞋口干身,肉汁丰富,咬开唔会散;下面几层全部都系生菜、青瓜及番茄,所以就算好大份但其实食落都唔觉太腻,男士食啱晒!唯一问题就系,根本冇可能扮斯文去切呢个汉堡食㗎,因为实在太太太厚身,一切就会跌晒,所以根据店员所讲,用张纸包住成个汉堡狠狠地咬啦!
朋友仔叫咗个试吓,入面有黑枸杞、康仙花、金边玫瑰、千日红、金盏菊、红枣片、桂圆肉,有助调养气血滋润养颜。卖相一流,材料丰富又色彩缤纷,加埋个掘宝藏𠮶只铲嘅羹仔,好过瘾呀!饮落去红枣味浓,之后先有轻轻嘅玫瑰香,都几有层次。钟意饮的话,可以喺舖头度买啊
落单时要求少冰,但店员话,根本系一旧冰柱,冇得少冰,笑咗。同个养生茶一样卖相咁靓,一条充满杂果嘅冰柱栋咗喺啲茶入面,好得意呀!开头饮会觉得味道较淡,但当旧冰开始溶嘅时候,果味会更香浓,到最后仲可以食返晒所有杂果添!非常有创意嘅饮品,啱晒我呢啲钟意新鲜感嘅人!