2021-12-06 1177 浏览
💛#黄店上网睇见好多人都话系平民价性价比高串烧店,于是𠮶日星期日喺旺角间间舖都爆人又谂唔到食咩嘅时候决定要试吓,难得净系等几分钟就入得,入边空间唔算好大不过都坐满晒人~但个人认为啲食物就😅👓蟹膏蟹肉煲 $60实物同想像中有啲唔同,因为系个好细嘅碟仔装住啲蟹膏蟹肉中间有只鹌鹑蛋再放上个蜡烛炉仔上面,其实唔系唔好食,好creamy足料味道亦好食嘅不过纯粹似一个酱料几啖就食晒,唔可以当一个小食或主食👓免治鸡肉串 $28/2串我个朋友好唔满意表示,由免治鸡肉整成一条长条串,但好干又鞋完全吾Juicy,搽上烧汁所以够味,但有只蛋黄系侧边唔知系做乜,想模仿寿喜烧?不过好奇怪味道又完全唔夹唔知系点👓羊架 $28/只反而唔错几juicy👓清酒煮蚬 $40其实啲蚬系大只清甜嘅,不过有沙…食得冇咁尽兴,佢个清酒底好清甜系好食👓蒜蓉茄子 $32系一条茄子,不过味道有别于平时嘅烧茄子,佢太咸啦就咁一pat蒜蓉酱搽咗喺茄子表面👓炸豆腐 $32粉浆好薄,内里豆腐真系好滑,加埋木鱼丝成个好日本feel,其实真系好食嘅不过得三旧要呢个价钱其实有啲贵👓牛舌 $28味道唔错嘅不过太细粒,食落似牛肉粒多啲👓烧帆立贝 $26
💛#黄店

👓清酒煮蚬 $40
👓蒜蓉茄子 $32
👓炸豆腐 $32
👓牛舌 $28
味道唔错嘅不过太细粒,食落似牛肉粒多啲
👓烧帆立贝 $26
👓菠野菠萝wing $18/块
个人比较钟意呢啲一个圈嘅菠萝多过连皮一块块,啖啖肉比较开心,老实讲的确唔平,不过菠萝够甜烧得香甜,我觉得味道几好食不过朋友表示其实系烧菠萝应有嘅水准🤣
👓棉花糖多士 $36
系采用左细棉花糖粒,焗到香脆配上多士朱古力酱其实整体味道唔差,可以讲系个简单嘅甜品,不过其实唔算话好好食因为多士薄唔够口感,比较普通唔算整得好出色好食