2017-09-17 1780 浏览
今晚同妈咪、女女行mega box!原本谂住去佐敦食斋!但见到有间小南国、因为妈咪钟意食上海嘢!所以决定去试下这间!我哋叫左个烟熏樟茶鸭、翡翠百叶卷、冷菜拼盘、小笼包、上海粗炒、酸辣汤、首先讲讲烟熏樟茶鸭、我哋叫左半只、竟然只得12件、食落去好似烟鸭胸咁既味、翡翠百叶卷、阵味好怪好难食、冷菜拼盘、普普通通、但又觉得特别好食、小笼包普普通通、上海粗炒、面似食油面、又冇乜料、另最可接受就系酸辣汤、因为同其他上海舖冇乜分别!这餐我哋食左七百几蚊我觉得完全唔值、真系好失望!到埋单时!最搅笑我问个伙计点解半只鸭得咁少!佢竟然笑住答我!厨房又唔会偷食、可能细只!但我真系未见过鸭细只到好似乳鸽咁啰!今次系我第一次食到咁难食既上海嘢!唉