餐厅: 香港老飯店
资讯:

2020-06-21 3650 浏览
今晚系尖沙咀分行聚会,见番一班老屎忽(我自己都系其中之一个),所以近近地book咗附近呢一间中菜🥢7:00准时到达,坐左15分钟终于齐人,开始点餐🤗🤗🤗青岛啤酒,叫半打我哋两个人饮,服务员砰砰鹏鹏就开晒六支,我话我哋两个人饮点会饮得咁快,做咩同我开晒D啤酒🍻?之后不停讲唔好意思,攞个冰桶嚟冰住有用咩?一开波已经扣晒分👎🏻👎🏻花雕醉鸡,不过不失啦其实醉鸡一般都系用雪藏鸡,所以除咗食到有酒味之外,唔会有鸡嘅鲜味🤷🏻‍♂️熏蛋,冇乜特别,不过可以一赞系全部都糖心,配菜系蜜糖合桃比主菜好食🤔脆鳝,其实我食唔出系鳝,炸得几香口,加上黑醋甜甜酸酸,算系今晚几好食嘅一味𩠌😅海蜇加上青瓜,一定要尽快食,放一阵就已经成碟都系水😟赛螃蟹又一败笔,炒得太老,唔够滑,应该系我记忆之中食过最差嘅一个赛螃蟹🦀️樟茶大鸭,算系几好,虽然食唔到茶香味,但系唔太肥,而且旁边馒头仔都几好食☺️咕噜肉,我一直以来最重视就系咕噜肉,无论系茶餐厅嘅咕噜肉或者系而家流行嘅冰镇咕噜肉,只要有任何一款咕噜肉,我都会叫黎食...依个咕噜肉,系我食过最差嘅咕噜肉,先讲猪肉,我食唔出佢用咗边个部位,通常咕噜肉会用半肥瘦、生炒骨就会用排骨有软骨嘅
7:00准时到达,坐左15分钟终于齐人,开始点餐🤗🤗🤗

青岛啤酒

之后不停讲唔好意思,攞个冰桶嚟冰住有用咩?
一开波已经扣晒分👎🏻👎🏻

醉鸡

花雕醉鸡,不过不失啦

熏蛋

无锡脆鳝

海蜇

海蜇加上青瓜,一定要尽快食,放一阵就已经成碟都系水😟

赛螃蟹

樟茶大鸭

咕噜肉

依个咕噜肉,系我食过最差嘅咕噜肉,先讲猪肉,我食唔出佢用咗边个部位,通常咕噜肉会用半肥瘦、生炒骨就会用排骨有软骨嘅地方,而佢用咗林啤啤嘅猪肉,咬落去好林一pat嘢,仲要个汁都系好差,通常大酒楼咕噜肉嘅汁系会用山楂,依个咕噜肉好明显冇用,完全诋毁咗咕噜肉!

红烧元蹄

最后系元蹄,一个字”好肥”

2020-05-29