2022-04-09 106 浏览
食咗间餐厅不得之了,实在不吐不快!🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥去咗间位于大坑嘅东南亚餐厅,伏嘅指数系爆晒灯💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡其实个门面已经又黑又暗,不过我本身都钟意食新加坡嘢,觉得好难会难食嘅,多数up dup小店应该系靠实力取胜,门面呢啲其次啦!点知…..入到去,周围环境都好暗,枱櫈好残好烂,仲衰过平民地痞茶餐厅!俾个餐牌我地睇,价钱就一啲都唔平民!系好贵下添!一碟菜要$88,一碗喇沙面要成$118!不过都抱住佢标得呢个价,应该系对佢嘅食物质素好有信心嘅,而我地又好肚饿,就好冲动咁嗌咗几样嘢,令我后悔莫及!👎🏻无骨海南鸡饭($120)衰过茶餐厅嘅海南鸡饭。饭唔香,湿湿地,鸡肉好干,无鸡味,唔滑仲有啲鞋,个鸡肉仲要唔知点解用啲好淋嘅芽菜垫住。卖相奇怪,味道唔出色,咁都收$120一份!👎🏻鲜虾喇沙($118)入面只有四只虾(有一只已经甩咗个虾头), 有1.5个豆卜,一分为二变3个半件!一块生菜🥬!无其他料喇!咩鱼片鸡肉芽菜果啲乜都无。虾系连壳,要自己剥壳食得好狼狈!食落系雪藏虾,肉系实嘅,不过唔弹牙!👎🏻美禄恐龙($35)收呢个价我expect 有好多美禄粉。不过佢只有大约一汤匙分量,入面仲要
食咗间餐厅不得之了,实在不吐不快!🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👎🏻无骨海南鸡饭($120)

👎🏻鲜虾喇沙($118)

👎🏻美禄恐龙($35)

收呢个价我expect 有好多美禄粉。不过佢只有大约一汤匙分量,入面仲要超级多冰。

👎🏻马拉盏通菜($88)

呢个最过份!我都唔知个分量有无四両。个煲大,不过入面得两束菜咋!仲要无味,好似用水渌完再就咁落啲马拉盏落去,完全无炒过!

👎🏻槟城虾饼($75)

呢个算系最好味㗎啦!够热!不过后尾我起openrice 见到大家都有六件,我呢碟只有五件啰!

👎🏻自制薏米水($35)

淡淡地嘅水,唔好饮!

埋单连加一要五百几!呢个lunch 又贵又唔好食!

肉骨皇
地址: 大坑浣纱街45号浣纱花园地下1号舖