(非会员)
下午一时多,走入去食个午餐,点了一份鸡扒烟肉配意粉,配西汤,冻奶茶走甜,亚女点了牛丸河配冻奶茶少甜,指示好清晰,但食意粉吾喺要用义架吗?啲侍应就咁比2对筷子我地就算!好,筷子都可以要来食意粉 ge!喺乐富食野,适应能力要强!先上西汤,喺罗宋汤,直头喺茄汁沟水咁,清澈见底,加2片红萝卜,咁就萝宋汤,难为煮果位人兄,佢喺点学厨,老细你咁都攞得出泥见人?好了,主食上场,一碟意粉,又冻又硬,像煮了摆了好久才拿出来的样子,点入口呀!那鸡扒配烟肉,又喺炸到好硬咁,少啲牙力都吾掂,至于啲汁,喺成 pat 野咁覆盖在鸡扒上,重喺油多过汁,点食呀!d配菜喺红萝卜仔同耶菜,红萝卜仔就咸到难以入口,不吃也吧!咁 ge 野收人$40,实在有点过份啰!经济吾好呀大佬!街坊生意,使吾使赚到咁尽!至于亚女碗牛丸河加冻奶茶,份量少,牛丸又不新鲜,成碗粉喺无味 ge,证明佢无落味精之余,亦都无下心机整个汤底,咁都要收$28,太贵喇!之前都喺度食过晚餐,果时真喺新开张,只觉得价钱贵,2个𩠌一碗饭一碗米线,𩠌菜质素一般,埋单都要$120,茶餐厅咋,都觉佢有点贵左d!招呼又不太好,本来2人坐一张卡位,点知坐坐吓佢就走泥叫我地

之前都喺度食过晚餐,果时真喺新开张,只觉得价钱贵,2个𩠌一碗饭一碗米线,𩠌菜质素一般,埋单都要$120,茶餐厅咋,都觉佢有点贵左d!招呼又不太好,本来2人坐一张卡位,点知坐坐吓佢就走泥叫我地坐埋一边,话比佢做多2个人 ge 生意,佢咁开到口,我地唯有走位,但佢有无谂到,佢张卡位枱咁细,我地叫左 d 𩠌点摆呢,结果我地好迫夹咁食左喱一餐,又喺果句,老细...你使吾使赚到咁尽,好心比 d 客舒舒服服咁食一餐喇!

第一餐印象已经不太好,昨天谂住比个机会佢睇吓有无改善,点知这个午餐重差,我以后宁愿食 麦记 ,都不会再光顾这间不知所谓的茶餐厅!

2009-06-13