2025-01-15
冬荫公汤今次冬荫公汤嘅辛辣(重手咗小小),加上酸味(适中)岩岩好,辣同酸绝对可以话系Prefect match,特别适合钟意刺激味蕾嘅你,冻冰冰咁样饮一饮成个人都暖哂青咖哩鸡肉用青咖哩酱调味,通常搭配椰浆,令整体口感更加滑滑。加上要煮到鸡肉嫩滑系好讲师傅嘅手势(我觉得今次嘅熟成程度系岩岩好),搭配新鲜蔬菜(萝卜,西兰花,椰菜花)嘅颜色配对,口感同视觉都即时提升。不过今次嘅咖哩偏辣左小小,但非常适合送饭食。青柠鲜乌头鱼炉鲜乌头鱼喺呢道菜嘅主角,搭配青柠和香料一齐煮,味道清新。青柠🍋🟩嘅酸味估唔到同乌头又咁夹啵,可以吊到个鲜味出嚟 。而家店舖会比多一兜汁,一边煮鱼一边淋汁,咁就唔会煮到干哂啦,呢一点好细心 。马拉盏炒通菜一定要配白饭食,超级好送饭。
青咖哩鸡肉
青柠鲜乌头鱼炉
马拉盏炒通菜
一定要配白饭食,超级好送饭。