2022-03-26 668 浏览
一餐饭往往系一个好好嘅方式,俾我揾好似好耐冇见嘅人出嚟见吓面、倾吓偈。好耐冇食过越南嘢,有啲挂住,咁我就提议咗呢度。•河内牛柳粉🐂同一般嘅生牛肉汤河唔同,佢系用牛柳,而唔系牛肉片。口感已经好唔同。啲肉有厚度之余,微生嘅鲜嫩肉质,再加埋越式嘅牛肉清汤,真心唔错~•炭烧猪肉伴越南檬粉(奥巴马粉)🐖就唔关前美国总统事嘅~🤣🇺🇸其实佢就类似日本嘅沾面🇯🇵,明嘅话就知道食法嘞!好想赞下佢嘅炭烧猪肉~ 虽然佢放咗落汤浸,但炭烧嘅惹味依然喺度,仲要减少咗啲热气。加上越式地道甜大于酸嘅汤底,系有我去咗越南嘅感觉。用埋自己手灭薄荷叶放汤食,效果又几唔错~😎😎•鲜虾米纸卷🦐想知一间越式餐馆掂唔掂,叫呢样就知。返璞归真,呢度菜最紧要系虾够新鲜弹牙,菜够新鲜爽口咁,就已经好好。不过我觉得加分嘅系⋯佢个汁,因为我食得出系厨师自己调出嚟,而唔系现成。落咗少少类似金不换同薄荷叶加柠檬嘅甜酸鱼露,再加啲自己切嘅细细块野菜,系你平时去越南旅行食饭先会见到嘅小心思~~🙊·食完觉得好满足,好耐冇试过咁样,环境仲好越南,希望迟吓可以返越南食⋯🇻🇳

河内牛柳粉🐂
同一般嘅生牛肉汤河唔同,佢系用牛柳,

炭烧猪肉伴越南檬粉(奥巴马粉)🐖
就唔关前美国总统事嘅~🤣🇺🇸

鲜虾米纸卷🦐
河内牛柳粉
河内牛柳粉连配料
炭烧猪肉伴越式檬粉(奥巴马粉)
柑桔梳打
热情果冰茶
河内牛柳粉
河内牛柳粉连配料
炭烧猪肉伴越式檬粉(奥巴马粉)
柑桔梳打
热情果冰茶