2020-08-08
平日放假嚟到深水埗呢个新兴文清胜地🥰原本谂住食一间甜品为主嘅Cafe,点知要等成个几钟,所以同朋友行咗几间Cafe最尾嚟到呢一间Nomad终于唔使等位🤪-超长鳗鱼汉堡配青柠盐薯条(3.5/5)呢间舖头有酒、有咖啡,仲有啲主食。原先谂住食甜品嘅我哋,因为已经行咗一段路有啲肚饿,所以就决定食呢个比较Heavy嘅嘢。佢嘅汉堡里面有一条好长嘅鳗鱼,坦白讲条鳗鱼就唔系特别。佢里面有面豉蘑菇酱,不过识落就冇乜面豉味啦。至于啲青柠盐薯条,啱啱上碟嘅时候脆口,亦都食到淡淡淡柠檬味。-YUEN YEUNG(3/5)疫情期间酒吧都冇开😭难得嚟到呢间舖头有手工啤饮!就嗌咗佢呢杯鸳鸯!睇menu既简介有ABV3.5%、饮落应该饮到乌龙茶,咖啡,朱古力同埋一啲Roasted嘅味道! 当然我就饮唔晒所有嘅味道啦!但系闻落都有一阵茶香,饮落都似一杯手冲嘅咖啡🤪-至于朋友就拣咗一个ice latte,但系佢就冇讲有咩评价啦!-一入门口有一条楼梯系有个打卡位,但系我哋𠮶日太迟去啦,走嘅时候已经六点,费事阻住人哋收工就无影相lu
超长鳗鱼汉堡配青柠盐薯条(3.5/5)
YUEN YEUNG(3/5)