2017-06-04 81 浏览
又黎重口味之夜聚会,今次揾左呢间开左无几耐既烤鱼店,齐齐食下川味辣鱼过口瘾,最正系入黎之后先发现原来除左烤鱼之外,呢度仲有鸡煲食,呾就一次过满足两个愿望,食鱼又食鸡,一行四人全部表示非常满意,够哂浓味!入黎都唔算好多人,环境无咩特别装修,都系一般小店咁简单整齐。因为一阵要食辣,所以好快手点左两壶饮品,店员话系自家制,同出边饮个D唔一样架。一壶酸梅汤,入口唔系太甜,酸味比较突出,食辣个时都几解辣,仲有李干苹果茶,惊喜在入口真系食到苹果蓉,估唔到咁真材实料,店员真系无呃我地。之后就一碟夫妻肺片,入口又爽又麻辣,加埋上面有少少花生碎,成件事好味左。食左隔离个白鳝,好弹牙好有鱼味,无咩点调味都好好食,条鱼本身应该都几新鲜。鸡煲先上,一上黎个下就已经闻到好香既味,滚左之后香料同酱汁味就更突出,但入口又唔会系死咸个种。鸡件比想像中多,好似食极都仲有咁,肉质好滑,连鸡胸位都完全唔鞋口,大家都一致觉得非常满意。今日的主角烤𫠐鱼,因为有朋友唔食得太辣,所以点左小辣,个人觉得中辣应该会更惹味。条鱼肉质结实,唔会有好多细骨,连我咁怕骨都可以食得津津有味,一条系够饱唔够喉。食完烤鱼同鸡煲都可以加汤打边炉,配料

食完烤鱼同鸡煲都可以加汤打边炉,配料都系平时打边炉个D,食完保证饱到行唔郁。