餐厅: The Wall Street Bar & Lounge
资讯:

我之前同我朋友去左呢间主打生酮野食嘅餐厅食我嘅圣诞大餐~🥖秘制三味生酮意大利包 $68话明系生酮嘅包包,所以三个包包都唔系用面粉整嫁🤩~啱哂我呢啲想减肥嘅人🥰佢应该用左杏仁粉同椰子粉黎代替左面粉同燕麦~呢个set有三款口味,有番茄味、合桃味、同埋芝士味~三款口味都各有特色~明明包体睇落几干几硬身咁,但食落去又唔会好似石头咁㖞,亦都唔会毫无嚼劲,好有惊喜!😍另外佢附上普通味嘅牛油同埋黑松露牛油,想讲佢𠮶个黑松露牛油真系好正😋 好香好重黑松露味啊!仲要配落唔同口味嘅包包度都唔会awkward ~好好食,超推介!😆🐮盐烧牛舌👅 $98作为牛牛爱好者,当然要叫下牛舌试试佢啦🤣 牛舌又多又大件,而且厚肉又唔韧,虽然只系用盐烧(同埋店员帮我加左啲生酮调味料),但味道一啲都唔单调~ 另外隔离仲有好好味嘅柚子汁沙律做伴碟添~🥩烤澳洲安格斯草饲肉眼扒配沙律(12盎司) $258我觉得用呢个价钱食到仲大过我块面嘅牛扒真系好抵食🥰然后我叫左medium~觉得真系啱啱好😚 好香香烤味~虽然烤到睇落有啲干同埋好似好熟咁,但睇到入面都仲系粉红色,系真系medium rare~唔会过熟亦都唔会柴同韧~ 加上好重好重
我之前同我朋友去左呢间主打生酮野食嘅餐厅食我嘅圣诞大餐~

🥖秘制三味生酮意大利包 $68
秘制三味生酮意大利包

🐮盐烧牛舌👅 $98
盐烧牛舌

🥩烤澳洲安格斯草饲肉眼扒配沙律(12盎司) $258
烤澳洲安格斯草饲肉眼扒配沙律

我觉得用呢个价钱食到仲大过我块面嘅牛扒真系好抵食🥰然后我叫左medium~觉得真系啱啱好😚 好香香烤味~虽然烤到睇落有啲干同埋好似好熟咁,但睇到入面都仲系粉红色,系真系medium rare~唔会过熟亦都唔会柴同韧~ 加上好重好重牛味~赞!

💚Bennie $78
Bennie

好得意嘅mocktail~其实我觉得似slushes/ milkshake 多啲😆 呢个系香蕉+奇异果+芒果汁嘅组合~听落好健康好新奇嘅配搭但意外地好好饮🥰 kiwi 同banana味好出~又酸酸甜甜咁~又解腻又醒胃,好fresh!

❤️Cupid Mix $78
Cupid  Mix

本身冇谂住叫(本身惊会系药水味🙈),但我地见每枱都叫同埋佢个样咁igable,最后都嗌左黎饮🤣
呢杯都有惊喜!一啲药水味都冇,蔓越莓同士多啤梨味好重~但都唔会话好甜/啲士多啤梨味好假~ 仲会食到有啲士多啤梨蓉喺入面添😋

呢间餐厅啲装修好有格调,又有圣诞气氛,而且啲野又特别又好味,价钱都合理~啱哂同另一半/闺蜜放左工去relax 下~
😚((hehe 老板(?)仲送左圣诞头饰比我戴住走🥰
2021-12-23