2022-09-18 194 浏览
🎏️ Hit到爆嘅甜品店 — La Familie✨😌#90cp尖沙咀篇 #90cp甜品篇➖➖➖➖➖相信大家对呢间蛋糕店都唔会感到陌生😍 近排喺中环地铁站都见到佢开咗新分店,就知佢真系好红🔥 无论系油尖旺定系港岛区都有唔少分店,钟意食嘅我哋兴起就买咗四个口味!! 一次过试晒佢😌美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🍫 特浓朱古力Double Chocolate $58 (✨大力推荐!!)☕️ 伯爵茶 Earl Grey Tea $58🍊 日本柚子Japanese Yuzu $58🍑 日本白桃Japanese Peach $64网上见佢嘅柚子同埋白桃,仲有Double chocolate都系三甲,当然要试试佢🤤 两个生果味都系带有淡淡的果香,不过个人觉得白桃更加吸引,因为佢有一大旧桃,啖啖肉俾你送蛋糕感觉味道仲出啲😆 如果钟意伯爵茶都可以试吓佢呢款,味道都10分浓郁!重点系佢款款蛋糕个口感都算松软,但又唔会觉得太重空气咁好似冇食过嘢咁👍🏻🥰不过最最最最最推荐都系佢嘅朱古力🍫!! 作为排行榜嘅第一位,咩都
🎏️ Hit到爆嘅甜品店 — La Familie✨😌
#90cp尖沙咀篇 #90cp甜品

➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

☕️ 伯爵茶 Earl Grey Tea $58
🍊 日本柚子Japanese Yuzu $58
🍑 日本白桃Japanese Peach $64

不过最最最最最推荐都系佢嘅朱古力🍫!! 作为排行榜嘅第一位,咩都唔使讲已经正,而且佢份量唔算太大份一个人食晒一件都唔会觉得好漏😌 顶部仲要有啲可可脆片,一脆一淋口感都好丰富,完全系冇得输一定系首选🤤

💰Total: $54-74 一件

💡温馨提示💡
我见整体唔少比较好卖嘅味道都去得好快,想食嘅可能真系要早啲去买定🤪

➖➖➖➖➖
📍 La Famille (尖沙咀)
尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B1楼
  • 英国伯爵茶