2023-06-30
📍大和堂cafe, 九龙城🇭🇰今次系老公suggest嚟九龙城大和堂试一试, 好好介绍, 做到嘢㖞! 😆👍🏻呢间café系由1920年代开业嘅中医馆改建而成, 保留咗年代感得嚟, 成件事又系干净光鲜, 亦坐得好舒适, 好喜欢!🥰而且实在系样样嘢都好好食, 亦好有特色, 两兄妹都食唔停口😋🤤🍌🥞自家制反沙合桃热香饼配焦糖香蕉 $88两件小朋友至爱嘅热香饼👦🏻👧🏻 基本上系俾佢两个K.O.咗, 我同老公就负责食个反沙合桃, 超级正, 反沙芋食过好多次, 反沙合桃真系第一次, 原来系work咖!😍🧡🐔鸡蛋仔与鸡(西柠汁) $118一上枱, 个视觉效果已经系好吸引我, 同埋佢份量真系超级多!🤩 变相我觉得都几抵食 同埋个炸鸡好好食呀OMGGG 好脆好juicy好香口!! 跟个西柠汁甜甜酸酸咁真系劲match!! 十级推荐呀 🙌🏻🙌🏻🙌🏻🦐🍝有虾嘅虾籽面 $168睇个样以为佢系一般虎虾意粉 (最近真系成日食LOL) 食落就知佢系用咗粗身嘅虾子面代替意粉, 又真系好夹, 完全零违和感㖞, 仲特别爽口, 亦多一重虾子鲜味! 🫶🏻虽然为咗食呢餐我系等咗等咗45分钟😶🌫️ 当日系星期日, 咁岩我到嘅时候
🍌🥞自家制反沙合桃热香饼配焦糖香蕉 $88
🧡🐔鸡蛋仔与鸡(西柠汁) $118
🦐🍝有虾嘅虾籽面 $168
虽然为咗食呢餐我系等咗等咗45分钟😶🌫️ 当日系星期日, 咁岩我到嘅时候刚刚坐满咗, 我又一家四口, 等位等得特别耐, 但食完又真系觉得值得等待, we will be back !! 💃🏻🕺🏻