2019-09-14 1393 浏览
平日要翻工来唔到,系别无他选嘅情况下唯有星期六来打卡。等咗大约半个钟到先有位🙈(好彩前面有两个哥哥仔放弃唔排)入到来先正式望下环境。装修以粉红色同花墙为主,几浪漫公主feel:本身见到openrice食评有下午茶餐menu,但来到问人先知原来要提早预订,正常menu对于只系想饮下嘢食个甜品嘅人来讲选择都叫ok:粉红公主👸🏻唔钟意太甜嘅人未必钟意,不过外型睇粉粉红红咁都系「呃like」嘅打卡饮品。杯沿边都沾上红色粉末,食落似🍓味。日本明太子素面听闻呢种面都有几百年历史......好味,但质感对我来讲同超市买嘅上海素面差唔多味(应该系我太愚钝分唔到🙈)。撇除面来讲,个汤汁唔漏,带点明太子的咸香加辣味,再配虾干同温泉蛋,系值得一试嘅dish。至于个蟹饼。。唔系我杯茶🙈所以唔评论啦。玫瑰茉莉果茶精致,instagrammable,果嘅甜同花嘅清香几balance。流心抹茶挞推介大家一试。隔离个雪酪系紫米露嘅味,溶得好快要趁早食,配上朱古力脆片都几正。抹茶挞上嘅时候仲暖,一冷一热,食起上来

粉红公主👸🏻
粉红公主