2018-10-26 117 浏览
2018年10月25日。九龙湾。晴。接男朋友收工,奖励系食寿司🍣~~附近呢间寿司店好有特色,之前一直都想试个样似系普通回转寿司店,但系一坐低就有架JR列车🚄喺我哋身边呼啸而过送餐系用JR火车火速送到!以前喺日本都食过类似嘅餐厅,攞咗碟寿司落来之后再揿掣,架车仔就会返总站而家更上一级,攞完碟嘢,架车自己就会乖乖返去!太厉害啦!见到咁好玩,即刻嗌嘢食!点餐用iPad,有寿司、刺身、手卷等分类可以慢慢睇慢慢拣三文鱼加州卷,$22卷物非常足料,三文鱼都几厚一碟三粒,好抵啊~迷你乌冬肚饿嘅男朋友嗌咗个乌冬,迷你乌冬都唔系好迷你,女仔食应该够饱配料唔算好多,但估唔到又几好味㖞!烧芝士饺子鸡翼鸡翼尖脆卜卜鸡翼胀卜卜入面有芝士,又有肉调味唔错,咸淡适中海胆鱿鱼手卷海胆味香浓!鱿鱼烟韧有咬口~~虽然有海胆,但系同其他手卷价钱相若,抵食啊!八爪鱼刺身刺身有好多选择,我哋拣咗八爪鱼有4块,弹牙爽口!象拔蚌寿司、油甘鱼寿司平时象拔蚌寿司呢啲食材应该会贵啲,但呢度个价都系同其他寿司差唔多质素仲要唔错,一样爽脆,所以觉得好抵!油甘鱼亦滑溜好味!中华海哲嗦嗦嗦~~~😋龙虾沙律卷钟意外面裹咗一圈蟹子,增加口感入面质地
2018年10月25日。九龙湾。晴。
接男朋友收工,奖励系食寿司🍣~~
附近呢间寿司店好有特色,之前一直都想试

送餐系用JR火车火速送到!
而家更上一级,攞完碟嘢,架车自己就会乖乖返去!太厉害啦!
见到咁好玩,即刻嗌嘢食!

点餐用iPad,有寿司刺身、手卷等分类
可以慢慢睇慢慢拣
三文鱼加州卷

三文鱼加州卷,$22
卷物非常足料,三文鱼都几厚
一碟三粒,好抵啊~

迷你乌冬
配料唔算好多,但估唔到又几好味㖞!
烧芝士饺子鸡翼

烧芝士饺子鸡翼
鸡翼尖脆卜卜
鸡翼胀卜卜
入面有芝士,又有肉
调味唔错,咸淡适中

海胆鱿鱼手卷
海胆味香浓!鱿鱼烟韧有咬口~~
虽然有海胆,但系同其他手卷价钱相若,抵食啊!
八爪鱼刺身

八爪鱼刺身
刺身有好多选择,我哋拣咗八爪鱼
有4块,弹牙爽口!
油甘鱼寿司、象拔蚌寿司

象拔蚌寿司、油甘鱼寿司
质素仲要唔错,一样爽脆,所以觉得好抵!
油甘鱼亦滑溜好味!
味付中华海哲

中华海哲
嗦嗦嗦~~~😋

龙虾沙律卷
钟意外面裹咗一圈蟹子,增加口感
入面质地creamy,鲜味可口!

餐厅得意嘅唔止火车送餐,仲有超人大战怪兽大抽奖👾
每嗌4样食物,点餐嘅iPad 就会自动弹出抽奖画面
超人赢咗就会有嘢送!!

经过咗三轮嘅激战,超人终于赢咗啦~~~
蟹柳手卷

获得蟹柳手卷一份~~
耶~~~~
餐厅好玩又好食,正啊!
2018-10-25
三文鱼加州卷