2021-08-30 81 浏览
荃湾真系咩菜式都有得食😎 呢间泰国餐厅距离地铁/西铁站真有d远😂但经过荃新天地果边,不妨一试🤣我地两个人黎食,点菜后就有一碟虾片送🤪 香脆既虾片令人食唔停口,不过都几辣😛 我食咗两块就OK了🙈主菜方面就叫咗一碟泰式卤水猪手😬 卖相可以,d猪手都肥瘦适中,几淋👌🏻 最紧要系冇骨,啖啖肉!有一只卤水蛋,一人一半就啱啱好😁都几多卤水汁,所以我哋叫多一个煎薄饼,配埋黎食就最好啦😜😜 佢已经切好一块块,几方便!如果可以冇咁油就更好喇🤣食咁多肉,点都要食啲菜嘅🤪我地仲叫左一个鲜鱿炒通菜,鲜鱿份量ok,酱汁都几浓🤣 但d菜好似好少菜叶😂😂😂最后有甜品😍😍 系惊喜之作😬 椰汁西米糕超重椰汁味,配上西米令口感更丰富😋 至于椰汁千层糕有d斑兰味,比出面食既好味😛

最后有甜品😍😍 系惊喜之作😬