2023-10-05 63 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯饮茶我就成家人都好钟意,但系夜晚饮你地又有冇试过呢?今次到访位于尖沙咀嘅人气点心店《龙点心》,除咗饮茶之外,最特别嘅佢哋晚市竟然有埋甜品添,食完饭过嚟饮番杯茶食个甜品都几chill。一龙大满足嚟得饮茶,一定唔少得叫返一笼点心。依款大满足就一次过可以试晒六款点心:酸菜鱼凤眼饺、蟹粉菠菜香虾饺、松露野菌晶莹饺、笋尖虾饺皇、豌豆桃子、咸蛋黄墨鱼烧卖。视觉效果已经好满足,蓝色绿色橙色粉红色,每一款打卡都好靓。九品仙芋锅送到嚟嘅时候已经见到烟雾离漫嘅感觉,食之前先倒入花奶。甜品内里又有芋圆、芒果、红豆、凉粉等等,食完真系成个人透心凉。桃气宝藏冰粉红雪山上面仲有花朵做装饰,冰粒幼滑又入口即溶,有啖啖嘅香桃味又唔会太甜,值得推介呀。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯#hkfoodie #foodiehk #hkfoodies #hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger #foodphoto
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

一龙大满足

九品仙芋锅

桃气宝藏冰

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

#foodphoto #hkfoodlover
#hkigblogger #hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger
#香港美食
#香港探店