餐厅: 方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-03 41 浏览
几年前食过未改名前嘅方叔叔,当时个记忆已经好震撼,因为从来未试过食到咁辣嘅火锅😂直头辣到有想升仙嘅感觉。今次再黎,都唔敢挑战九宫格,普普通通麻辣锅都够晒一黎到店员就会俾一碗红枣雪耳糖水,暖胃,对食辣有舒缓肠胃嘅作用▪️酱料🍶$20/位▪️汤底🍲$38/位本来见到推广做紧九宫格免费,有啲心郁郁,但系谂起几年前食过辣到飞起都系缩沙😂最后叫咗鸳鸯麻辣锅🌶️同山珍菌汤🍄,对于一般食得辣嘅人嚟讲,系一个几友善嘅选择。麻辣锅充满椒香,而菌汤清甜,适合放蔬菜落去▪️安格斯牛板翼🐂 $188估唔到呢份牛都几大份,而且肉纹细致,渌起质感嫩滑🤤配麻辣汤最适合▪️青瓜花🌼$38完全未食过呢样嘢,所以点都要试吓。见佢建议渌100秒,枱上面已经有埋计时器,劲贴心,食落口感清甜爽脆▪️沙白(半份)$48劲鲜甜而且大只,仲有冰镇住,干净无沙👍🏻▪️大刀牛肝(半份)$48先将牛肝同鹌鹑蛋捞匀,食落口感更滑溜。建议蘸上佢提供嘅调味料。调味料入面有辣椒粉、花生碎等等,一齐食更加惹味▪️韭菜猪肉水饺🥟$68一份8只,味道正正常常,不过不失▪️潮汕手打牛筋丸🧆$48口感弹牙,牛肉味浓郁▪️武隆苕粉(半份)$28又滑又嫩,放入麻辣汤最适合,食到四

▪️酱料🍶$20/位

▪️汤底🍲$38/位

▪️安格斯牛板翼🐂 $188

安格斯牛板翼

▪️青瓜花🌼$38

青瓜花

▪️沙白(半份)$48
劲鲜甜而且大只,仲有冰镇住,干净无沙👍🏻

▪️大刀牛肝(半份)$48

大刀牛肝

▪️韭菜猪肉水饺🥟$68
一份8只,味道正正常常,不过不失

▪️潮汕手打牛筋丸🧆$48
口感弹牙,牛肉味浓郁

潮汕手打牛筋丸

▪️武隆苕粉(半份)$28
又滑又嫩,放入麻辣汤最适合,食到四川麻辣火锅嘅风味

▪️鲜滑鱼面(半份)🍜 $38
口感似鱼蛋,弹牙爽口

▪️鲜竹笙(半份)$38
▪️鲜腐竹(半份)$28

▪️现炸豆皮$38

炸豆皮

材料感觉上都好新鲜,汤底非常正😋系食麻辣锅嘅好选择
安格斯牛板翼
青瓜花