Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2020-01-23 253 浏览
今日去左尖沙咀行街,晚餐想食西餐但尖沙咀价钱唔平,见到附近佐敦呢间好多推介就行左过黎试下,食物质素同餐厅环境都唔错晚餐有两个两人SET可以拣,主菜选择几多,唔怕唔岩食,我地拣左个精选两人SET,杂菜汤味浓又足料,微酸很开胃,饼干条配汤食唔会太干,平时都系配面包,呢个有创意,够特别。小食系蜜糖柚子鸡翼,柚子酱好浓,鸡翼香脆主菜系龙虾汁大虾意大利饭同西班牙黑毛猪猪鞍架,意大利饭唔会好似其他西餐厅咁得一大堆忌廉,好似食忌廉多过食饭,呢个意大利饭刚刚好,有忌廉香味但唔会太腻,食完仲可以食得落甜品。大虾size正常,有3只,肉质爽口,值得一试。猪鞍比我想像中出色,好”林”好入味,配周边少少油脂食真系完美,汁唔会浓到抢左猪鞍既肉味,配菜既奶油薯仔又香又滑,食到停唔到,真心想散叫食多两个。最后甜品转左tiramisu,卖相好靓朱古力味都好浓,佢淋系周边既酱好似系红莓酱,好夹个tiramisu,唔会得个甜字,仲要佢唔系切细细件咁,系大大件,好彩意大利饭唔太腻,唔系食唔落甜品一定会好后悔份量黎讲两个人食够晒饱,饮埋个餐饮就完美,我地叫左热柠蜜,不过不失,值得赞既系waiter会好留意客人,有咩需要都会好

罗宋汤

小食系蜜糖柚子鸡翼,柚子酱好浓,鸡翼香脆
蜜糖柚子鸡翼

龙虾汁大虾饭意大利饭

西班牙黑毛猪鞍架
奶油薯仔
厚切猪鞍

最后甜品转左tiramisu,卖相好靓
Tiramisu

份量黎讲两个人食够晒饱,饮埋个餐饮就完美,我地叫左热柠蜜,不过不失,值得赞既系waiter会好留意客人,有咩需要都会好快见到作出反应,食完一道菜会好快收走d碟,安排座位都好贴心,尽量令每台客人都有一点空间,服务质素抵赞

2020-01-19
罗宋汤