2022-07-01
早几日同朋友行街行耐左🛍以免大王🤴🏻收工返到屋企🏠诈型(话冇饭食)🌚但我煮👩🏻🍳既话又好赶💨个脑💭即刻谂起依间之前食过,而且大王🤴🏻又钟意既餐厅🍽嗱嗱临去买番𝟐盒外卖🥡返去先🫢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Signature Maki Roll▪▫️ 鱼全部都系鱼 • 𝟖件 ($86)(吞拿鱼拖罗 • 吞拿鱼赤身 • 三文鱼 • 蟹籽 • 脆趣)𝐁𝐄𝐒𝐓 𝐒𝐄𝐋𝐋𝐄𝐑❣️面头吞拿鱼拖罗足料到🤩堆左个小山丘出黎🗻绵绵既吞拿鱼蓉🐟,再加左少少脆趣✨ • 蟹籽点缀🦀𝟏次过几种口感🙆🏻♀️底下既卷包住🤲🏻厚厚既三文鱼🐟鱼鱼鱼鱼鱼鱼到尾🤣.▫️ 吞拿大爆炸 • 𝟓件 ($88)(吞拿鱼 • 蟹棒 • 蟹籽)唔知点解叫大爆炸💥虽然外表上好似冇另一款咁岩打卡📸但系依款好好食,又劲大件🤩面头加左沙律酱🧡 & 酱汁🤎中间炸到脆脆既包住蟹棒🦀 • 吞拿鱼🐟食落成个感觉好丰富😙.▪️升级𝐒𝐞𝐭▪️所有卷物🍣饭面🍱🍜均可加配做(加+$19 - $28)▫️ 先生炸鸡 𝟒件 • 日式沙律🥗 • 汽水🥤 (加+$19)炸鸡无骨啖啖肉,𝐒𝐢𝐳𝐞有番咁上下大🍗面头鸡皮💫炸到脆脆
以免大王🤴🏻收工返到屋企🏠诈型(话冇饭食)🌚
但我煮👩🏻🍳既话又好赶💨
个脑💭即刻谂起依间之前食过,
而且大王🤴🏻又钟意既餐厅🍽
嗱嗱临去买番𝟐盒外卖🥡返去先🫢
▪Signature Maki Roll▪
▫️[1] 鱼全部都系鱼 • 𝟖件 ($86)
𝐁𝐄𝐒𝐓 𝐒𝐄𝐋𝐋𝐄𝐑❣️
面头吞拿鱼拖罗足料到🤩
堆左个小山丘出黎🗻
绵绵既吞拿鱼蓉🐟,
再加左少少脆趣✨ • 蟹籽点缀🦀
𝟏次过几种口感🙆🏻♀️
底下既卷包住🤲🏻厚厚既三文鱼🐟
鱼鱼鱼鱼鱼鱼到尾🤣
▫️[13] 吞拿大爆炸 • 𝟓件 ($88)
(吞拿鱼 • 蟹棒 • 蟹籽)
唔知点解叫大爆炸💥
虽然外表上好似冇另一款咁岩打卡📸
但系依款好好食,又劲大件🤩
面头加左沙律酱🧡 & 酱汁🤎
中间炸到脆脆既包住蟹棒🦀 • 吞拿鱼🐟
食落成个感觉好丰富😙
▪️升级𝐒𝐞𝐭▪️
所有卷物🍣饭面🍱🍜均可加配做(加+$19 - $28)
▫️[A] 先生炸鸡 𝟒件 • 日式沙律🥗 • 汽水🥤 (加+$19)
炸鸡无骨啖啖肉,𝐒𝐢𝐳𝐞有番咁上下大🍗
面头鸡皮💫炸到脆脆既,再加左芥末籽酱💛
里面鸡肉唔干,仲系𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
▫️[C] 炸蕃薯条🍠 🍟 • 日式沙律🥗 • 汽水🥤(加+$25)
蕃薯条🍠系粗条,沾左少少粉先炸🔥
所以比就咁炸会更加脆✨
虽然配左包茄汁🍅可以点,
但我觉得蕃薯🍠本身够甜,
唔点都好好味🤪
日式沙律🥗 : 菜 • 粟米粒🌽,配日式沙律汁🤎
汽水🥤 :提子味梳打🍇 & 波子汽水味梳打🫧
(*如果想健康𝐝💃🏻,冇咁邪恶既可拣无糖乌龙茶🫖)
🔺野食👨🏻🍳即叫即整,请耐心等候🙇🏻♀️
🔺餐厅🍽另外有素食🌱选择,素食𝐌𝐞𝐧𝐮📖有成页,真系照顾到晒唔同饮食习惯既朋友仔👏🏻
🔺餐厅🍽有堂食座位,但系都有唔少朋友仔买外卖🥡。而且就算外卖盒入面,大厨👨🏻🍳都一样会好用心咁样摆盘 • 装饰✨
🔺价钱劲亲民,但高质素👍🏻