2020-04-04
🎂🍰又松软又湿润又清新戚风蛋糕 💓———————————成日行过见到佢啲蛋糕用玻璃盖装住 好似保鲜花咁好靓🌹今次就买左佢翻屋企 留在家中抗疫时食下甜品开心下😚.英国伯爵戚风蛋糕($54)蛋糕系松软同湿润嘅💕而上面嘅cream有特登衬过颜色 间住咁唧不过就因为咁就令伯爵味无咁浓啦🤣如果中间都系用埋伯爵茶cream就更好啦🤤.意式香草奶涷戚风蛋糕($54)重口味嘅我竟然买左呢只味黎试下🤣食落系清淡嘅 但正正因为咁 所以食得岀好香牛奶同云呢拿味🥰最欣赏嘅系嘅蛋糕都唔会过甜 食完都唔会好大罪恶感😈.日本白桃戚风蛋糕 ($60)黎个蛋糕依然好湿润入面嘅cream都有淡淡清新嘅白桃味 Cream同蛋糕嘅比例控制得岩岩好D cream 仲轻型同smooth添~上面嘅白桃都好鲜甜 啖啖白桃肉食到好幸福.日本柚子戚风蛋糕 ($54)因为我好钟意柚子嘅关系黎个简直系我最爱 佢系连个蛋糕里面都有一丝丝柚子皮好香 然后柚子cream都超级清新 再加埋新鲜嘅生果食完想再食呀💛😭🥰.总括嚟讲佢地嘅蛋糕都唔错 我仲见到佢个双重朱古力大蛋糕好吸引🤤🤤下次要买黎试下💁🏻♀️———————————La Famille中环
———————————
成日行过见到佢啲蛋糕用玻璃盖装住
英国伯爵戚风蛋糕($54)
蛋糕系松软同湿润嘅💕
而上面嘅cream有特登衬过颜色 间住咁唧
意式香草奶涷戚风蛋糕($54)
重口味嘅我竟然买左呢只味黎试下🤣
食落系清淡嘅 但正正因为咁 所以食得岀好香牛奶同云呢拿味🥰
最欣赏嘅系嘅蛋糕都唔会过甜 食完都唔会好大罪恶感😈
日本白桃戚风蛋糕 ($60)
D cream 仲轻型同smooth添~
上面嘅白桃都好鲜甜 啖啖白桃肉
食到好幸福
日本柚子戚风蛋糕 ($54)
因为我好钟意柚子嘅关系
黎个简直系我最爱