2021-06-02
✨点样食推介✨💛良心有机cafe💛💛西营盘黄店💛Locofama地址:西营盘福寿里9-13号地舖🍖Signature 48hrs Slow Cooked Natural Beef Short Rib $260 (9/10) 🌟好好食🌟本身对依碟野冇咩期待,一食不得了,系嫩滑到不得了😂,旧牛放入口好似冇筋咁,咬几咬就吞到,食得出佢用料好好🥳,不过面头d酱汁过分浓味同甜,稍微有d盖过牛本身嘅香味。🍖Signature Black Truffle Crab Dip w/ Toasts $135 (8.5/10)满满嘅黑松露酱蟹肉配上超脆toast系几好食🤣,佢d蟹肉份量完全够你扑满全部toast嘅面👍🏻必嗌🍖Cajun Tiger Prawn w/ Roasted Veggies & Cumin Chickpeas Bowls $148 (7.5/10)成兜野调味得好香,超足料,其实系好好食,但我边食就边觉得自己系一只牛😂 第一次食依d bowl,依家先发现健康餐唔系好啱我食🤣🍖Seared Sesame Tuna Oolong Tea Soba W/ Creamy Sesame Dress
💛良心有机cafe💛
💛西营盘黄店💛
Locofama
地址:西营盘福寿里9-13号地舖
🍖Seared Sesame Tuna Oolong Tea Soba W/ Creamy Sesame Dressing $128 (7.5/10)
d吞拿鱼微微腥同鞋,不过d荞麦面调味得好好,清爽唔油腻,好啱夏天食🙆🏻♀️
依间黄店主打用有机食材,减肥同素食嘅朋友黎依间餐厅就好啱💛
回头指数: 🍧🍧🍧🍧(满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指数: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(满分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)