薄荷葉泰國菜喺區內屹立咗好多年,食物水準保持得好高好穩定,餐廳氣氛好chill,室內外座位都好舒服,播埋泰國流行曲,令人有置身泰國嘅感覺餐牌好靚,提供嘅選擇好多,款款都好吸引今晚點咗2人餐($438),加多個冬蔭公湯($108)甜柚鮮蝦沙律 - 擺盤好靚,柚子新鮮清甜,中間仲有生菜同芽菜,加埋蕃茄仔同甜甜酸酸嘅沙律汁,口感豐富,味道開胃,蝦肉亦新鮮實淨泰式燒牛仔骨 - 牛仔骨燒得好香好淋,食材本身就高質,牛味好重,伴碟嘅沙律有蘿蔔絲、椰菜、生菜同蕃茄仔,配上有紅酒香味嘅沙律醋,好好食椒鹽魔鬼魚 - 炸得好香脆,魔鬼魚肉一絲絲又實淨,椒鹽份量啱啱好,配埋面頭嘅三色椒,食落更香口,仲有兩款辣度唔同嘅醬汁,令味道更有層次泰式炒茄子 - 茄子係餐廳自家有機種植,軟硬度炒得剛剛好,用咗肉碎、洋蔥、蔥、三色椒等嘅配料一齊炒,令個汁更香濃,店員推介我哋用薄餅點埋啲汁食,下次一定會試下冬蔭公湯 - 酸辣度啱啱好,好足料,每啖湯都飲到菇、蕃茄、蝦肉等,湯個口感好厚實,愈飲愈想飲餐廳環境同氣氛好好,又乾淨,裝飾又靚又有心思,店員又殷勤,好有耐性推介同介紹唔同嘅菜式,食物好好味之餘,份量亦好足,好抵食,絕對

餐牌好靚,提供嘅選擇好多,款款都好吸引

今晚點咗2人餐($438),加多個冬蔭公湯($108)

餐廳環境同氣氛好好,又乾淨,裝飾又靚又有心思,店員又殷勤,好有耐性推介同介紹唔同嘅菜式,食物好好味之餘,份量亦好足,好抵食,絕對推薦大家嚟試下