2023-08-25
Lifetastic既蛋糕真系试极都试唔完 🤩🔸芝麻汁牛油果豆腐沙律清新之选🌿 呢个配搭好fresh,份量都算多,尤其钟意佢嘅豆腐!好滑!🧀🔸香脆薯条配黑松露酱🍟正常发挥嘅薯条,个人喜好再脆身啲嘅薯条,但点埋黑松露酱都不错,尚算浓郁👌🔸巴马火腿薄饼🍕呢个有惊喜🤩 上一枱已经闻到香味😚pizza好香脆 就算放耐左再食pizza边位都仲脆卜卜👍🏻pizza舖满芝士加上parma ham,夹杂两种咸味,好有层次,值得一试😋🔸咸蛋黄鸡肉杂菌扁意粉🍝推荐呢个意粉!侍应放上枱都即刻话呢个意粉好好味好香,我都好认同🤣好浓好香嘅咸蛋黄包裹住意粉,每一啖都食到咸蛋黄而且唔会觉得油腻,鸡肉都好嫩滑而且系一口size 方便食用😋🔸招牌草莓西瓜梳打🍉解腻一流~饮落好清新😚味道酸酸甜甜😝入面仲有西瓜同士多啤梨肉 夏天饮佢好舒服🤩🔸芒果西瓜蛋糕🥭🍉作为蛋糕出名嘅Lifetastic 一定要食埋佢嘅蛋糕,今次拣左个夏天水果嘅蛋糕,有芒果果涷、椰青果涷、芒果、椰子忌廉、西瓜、无麸质嘅杏仁饼底,食落有唔同口感,椰子忌廉嘅香滑,椰子味好浓郁好有惊喜,因为本身冇留意原来有椰子🤪 西瓜嘅爽甜,杏仁饼底嘅颗粒感,整体配搭好好,
🔸芝麻汁牛油果豆腐沙律
🔸香脆薯条配黑松露酱🍟
🔸巴马火腿薄饼🍕
🔸咸蛋黄鸡肉杂菌扁意粉🍝
🔸招牌草莓西瓜梳打🍉
🔸芒果西瓜蛋糕🥭🍉
作为蛋糕出名嘅Lifetastic 一定要食埋佢嘅蛋糕,今次拣左个夏天水果嘅蛋糕,有芒果果涷、椰青果涷、芒果、椰子忌廉、西瓜、无麸质嘅杏仁饼底,食落有唔同口感,椰子忌廉嘅香滑,椰子味好浓郁好有惊喜,因为本身冇留意原来有椰子🤪 西瓜嘅爽甜,杏仁饼底嘅颗粒感,整体配搭好好,亦唔会偏甜,两个人share食岩岩好,好满足🥰
饮品同件装蛋糕都系半价‼️好抵食‼️临走先见到期间限定嘅白桃伯爵茶蛋糕,好吸引,下次要试埋😆
📍#LIFETASTIC (希慎广场) (#铜锣湾美食)
铜锣湾希慎广场3楼326及330-331号舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎